PROPALI PREGOVORI

TRAGIČAN KRAJ DRAME KOD POŽEGE Policija potvrdila: Ubio se bivši zatvorenik koji je ustrijelio bračni par!

 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

NOVO 13:48 Policija je potvrdila vijest da je višesatna drama u Pavlovcima kod Požege završila tragično. Napadač koji je ranio supružnike počinio je samoubojstvo.

- Oko 13,10 u kući u koju se zatvorio I.D. čuo se pucanj. Policija je ušla u kuću i pronašla njegovo tijelo - potvrdila je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

------------------------

13:35 - Selom je prostrujala vijest kako se napadač ubio. Čeka se službena potvrda policije.

------------------------

13:15 I dalje su u tijeku pregovori s napadačem koji ne želi napustiti kuću, potvrđeno je iz policije za 034portal.hr.

------------------------

12:15 >> Kako doznajemo, u tijeku su pregovori s napadačem, koji se zabarikadirao u kuću, da se preda. Nakon što je sačmaricom prostrijelio pravosudnog policajca i njegovu suprugu na njihovom kućnom pragu, zatvorio se u kuću i prijeti da će se ubiti.

Ispred kuće su brojni pripadnici Specijalne policijske jedinice iz Osijeka te kola Hitna pomoć.

FOTOGALERIJA iz sela Pavlovci kod Požege (FOTO: Emica Elvedji/CROPIX)

Jutros prije 8 sati došlo je do pucnjave u Pavlovcima kod mjesta Brestovac, javlja 034portal.hr.

Policija je blokirala sve ulaze u selo kod Požege, traži napadača koji je iz vatrenog oružja upucao dvoje supružnika.

- Budući da je treća osoba, koja je sudjelovala u pucnjavi, zatvorena u obiteljsku kuću i prijeti da će se ozlijediti, pozvana je Specijalna jedinica policije iz Osijeka, stoji u najnovijem priopćenju policije, a potpisuje ga glasnogovornica Ivana Radić.

Ozlijeđeni su prevezeni vozilom Hitne pomoći u bolnicu.

Žena (30) ima prostrijelnu ranu ramena, a muškarcu (40) je propucan trbuh. Oboje su trenutačno na operaciji u požeškoj bolnici, no nisu u životnoj opasnosti iako su pretrpjeli teške ozljede. Oboje su iz Pavlovca, kao i napadač koji je i poznat je policiji. Kako doznajemo, napadač je pucao u susjede, s kojima je bio u sukobu zbog sudskog spora, no pojedinosti zasad nisu poznate.

Napadač je prije mjesec dana izašao iz zatvora.

Sindikat: Bivši zatvorenik i ranije prijetio pravosudnom policajcu

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDLSN) od ministra pravosuđa, ministra unutarnjih poslova i ravnatelja uprave za zatvorski sustav traži istragu zbog jutrošnjeg ranjavanja pravosudnog policajca i njegove supruge od strane bivšeg zatvorenika kod Požege.

U priopćenju ističu kako se radi se o bivšem istražnom zatvoreniku koji je već ranije prijetio nastrijeljenom pravosudnom policajcu, a činio je to i tijekom boravka u zatvoru, o čemu je obaviještena policija i sud, koji ga je pustio na slobodu krajem siječnja ove godine.

Međutim, usprkos ovim saznanjima nadležnih državnih i pravosudnih tijela, bivši je zatvorenik svoju prijetnju i ostvario nastrijelivši pravosudnog policajca kojem je već ranije prijetio puškom sačmaricom u trbuh, a njegovu suprugu u rame na kućnom pragu njihova doma.

Također, SDLSN od Ministarstva pravosuđa i Uprave za zatvorski sustav traži preispitivanje odluke o spajanju zatvora i kaznionice u Požegi, budući da se radi o različitim tipovima penalnih ustanova u kojima se primjenjuju drugačiji sigurnosni standardi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 04:02