UŽASNE BROJKE

Tragičan vikend na hrvatskim cestama: Osam osoba poginulo u prometnim nesrećama, nevjerojatan broj prekršaja

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, njih 40, utvrđen je na području splitsko-dalmatinske Policijske uprave

Ilustracija

 Damir Krajač/Cropix

Proteklog vikenda na hrvatskim cestama u prometnim nesrećama poginulo je osam osoba, a policija je zabilježila 3902 prekršaja, od čega više od trećine otpada na prebrzu vožnju, izvijestilo je u ponedjeljak Ravnateljstvo policije.

Od najtežih prekršaja policija je, osim 1488 slučaja prebrze vožnje, zabilježila 524 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 288 vožnji pod utjecajem alkohola te 196 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, njih 40, utvrđen je na području splitsko-dalmatinske Policijske uprave, dok je rekordni broj prekršaja prekomjerne brzine (193 prekršaja) zabilježen na području PU dubrovačko-neretvanske.

Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na zagrebačkom području (59 prekršaja), na kojem je zabilježen i najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, njih 31.

Ravnateljstvo policije ističe da je najveća prekoračena brzina od 193 kilometra na sat zabilježena na brodsko-posavskom području, dok je najveća koncentracija alkohola od 4,1 promila izmjerena na varaždinskom području.

Policija je tijekom vikenda zaustavila i 15 ponavljača najtežih prekršaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 13:56