U TIJEKU ISTRAGA

Tromjesečnu bebu s opeklinama iz Slavonije prebacili u Klaićevu: Liječnici alarmirali i policiju...

Dodali su i kako je djetetu opečeno oko pet posto tijela

Ilustracija

 Duje Klaric/Cropix

Tijekom vikenda malodobno dijete, u dobi od nepuna tri mjeseca, prebačeno je iz Slavonije u zagrebačku bolnicu u Klaićevoj zbog opeklina, ali je brzo pušteno kući, javlja 24sata. Potvrdili su to i liječnici iz Klaićeve te zakazali kontrolu za šest dana.

- Nije bila kritično u ‘vitalnom‘ smislu, ali ta vrsta ozljede u toj dobi uvijek je vrlo ozbiljna i potencijalno ugrožavajuća - rekli su za 24sata iz bolnice.

Dodali su i kako je djetetu opečeno oko pet posto tijela, odnosno da ima opekline većinom po glavi i prsima.

Iako se od mještana može čuti kako je cijelom događaju navodno kumovala neodgovornost roditelja, iz policije nisu otkrili detalje. Nisu rekli niti je li netko uhićen, ali su samo potvrdili kako je kriminalističko istraživanje u tijeku. Točnije, u tijeku je ispitivanje svjedoka i prikupljanje svih informacija koje bi mogle pomoći kako bi se ovaj slučaj što prije riješio.

Kako doznaju, ozlijeđeno dijete je u bolnicu, s opeklinama drugog stupnja, došlo u pratnji Hitne pomoći, a zbog dobi su liječnici odlučili odmah alarmirati policiju preko centra 112.

- U obitelji nisu poduzimane nikakve mjere obiteljsko-pravne zaštite - rekli su nam iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 17:52