BEZ GRAĐEVINSKE

U Betini još jedan Slovenac ilegalno gradio: ‘Izgradio je objekt sa terasom i 2 biološke septičke jame‘

Gradio je bez pravomoćne građevinske dozvole izvan građevinskog zemljišta i na zaštićenom obalnom području

Ilustracija

 Goran Sebelic /Cropix

Što povezuje državljane Slovenije i pitoresknu Betinu? Sudeći prema nizu kaznenih prijava, to je ilegalna gradnja.

Nakon što je prošli tjedan šibenska policija kazneno prijavila 67-godišnjeg Slovenca za protupravnu gradnju jer je tijekom 2023. kao suvlasnik zemljišta u Betini, odlučio na 90 metara od mora i izvan granica građevinskog područja, bez građevinske dozvole izgraditi betonski objekt, još jedan njegov sunarodnjak se našao u istom problemu.

Odjel gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveo je istraživanje i nad 52-godišnjim Slovencem kojeg su, također, prijavili za protupravnu gradnju.

Policija je, kažu, utvrdila da je 52-godišnjak od siječnja do lipnja 2024.godine, kao vlasnik zemljišta u Betini, izgradio građevinu zatvorenog dijela zgrade s natkrivenom terasom.

Ali to nije sve nego je izgradio i dvije biološke septičke jame i sve to bez pravomoćne građevinske dozvole, na području izvan granica građevinskog područja na kojem nije dozvoljena gradnja takve građevine te predstavlja zaštićeno obalno područje mora od posebnog interesa za državu.

- Protiv osumnjičenog 52-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku - kažu iz PU šibensko-kninske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 09:33