ULOV POLICIJE

U dva stana u Novom Zagrebu pronađeni droga, tablete, pištolj i streljivo: ‘Sumnjamo na preprodaju‘

Dvojica 33-godišnjaka su na kraju prijavljena za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te zbog držanja oružja i streljiva

Pretres stana u Novom Zagrebu

 Pu Zagrebačka/

Droga, tablete, pištolj i streljivo ‘ulov‘ je zagrebačkih policajaca u Novom Zagrebu koji su u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje priveli 33-godišnjeg muškarca. U konačnici su ga kazneno prijavili za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ kao i za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policija je utvrdila da je dotični muškarac postupio protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja jer je neutvrđenog dana i vremena nabavio pištolj kalibra 9 mm, neutvrđene marke i s pripadajućim spremnikom za streljivo. A uz pištolj je bio i spremnik za streljivo kalibra 7,65 mm te ukupno 126 komada streljiva različitih kalibara.

image
Pu Zagrebačka/

Osim oružja pronađenog u pretrazi novozagrebačkog stana, kriminalisti su pronašli još i dvije vrećice sa 16,5 grama kokaina, vrećicu s 3,3 grama marihuane, medicinsku špricu s 0,9 ml ulja konoplje, te šest blistera tableta lijekova Lexilium, Diazepam, Normabel i Xanax s ukupno 62 komada tableta. A oduzeta mu je i vaga s tragovima opijata.

image
Pu Zagrebačka/

Po dovršetku istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku, dok je Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu podnijeta kaznena prijava.

Inače, zagrebačka policija se pohvalila s još jednim privođenjem dilera, također 33-godišnjaka i također na području Novom Zagreba, a kojeg su prijavili također zbog posjedovanja droge. U njegovom slučaju se sumnja da je nabavljao veće količine kokaina koji je skrivao u novozagrebačkom stanu odakle ga je dalje prepordavao. U pretresu je pronađeno 164,5 grama kokaina u četiri paketića pakiranog te vaga za precizno mjerenje i novac koji, pretpostavlja se, potječe od preprodaje opijata.

Zanimljivo je i da je kod njega nađeno oružje - revolver sa 18 komada streljiva radi čega je protiv njega, osim kaznene prijave zbog droge, pokrenut i prekršajni postupak zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 16:16