UŽAS KOD OBROVCA

U eksploziji poginulo dijete, dvije žene i muškarac prevezeni u bolnicu, poznato je tko je stradao: Radi se o dvije obitelji?

Jutarnjem je iz policije potvrđeno da se definitvno radi o češkim državljanima

Policija, ilustrativna fotografija

 /Cropix

U srijedu oko 18 sati na području Obrovca iz sada neutvrđenog razloga došlo je do eksplozije. U navedenom događaju smrtno je stradalo dijete dok su dvije ženske osobe kolima Hitne medicinske pomoći prevezene u Opću bolnicu Zadar na pružanje daljnje liječničke pomoći.

Prema neslužbenim informacijama koje doznaje Zadarski.hr, navodno je riječ o obitelji iz Češke koja se zaustavila automobilom na području Bilišana, uz samu cestu. Razlog je, navodno, bio kvar na vozilu. U tom trenutku došlo je do eksplozije koja je zavšila tragedijom. Što je eksplodiralo, za sada nitko ne želi nagađati.

Kako saznaje Jutarnji, definitivno se radi o Česima. Potvrđeno je i iz policije. Međutim, u ovom se trenutku ne zna radi li se o čak dvije obitelji, a s obzirom na činjenicu da su u incidentu sudjelovala dva osobna vozila. Nadalje, uz dvije ženske osobe hitnu je pomoć zatražila i jedna muška dok je dijete, kao što je navedeno, smrtno stradalo. Pomoć se ukazuje, a ostali detalji šturo izlaze u javnost.

Podsjećamo, sinoć je Sanja Jurišić za Dnevnik Nove TV javila s terena da iako su prve informacije bile da je riječ o eksplozivnoj napravi - to nije točno.

"Sada već službeno može se reći da nije bilo riječ o mini, već se dogodila eksplozija, a što je uzrok i što je prethodilo tome saznat će se nakon završetka očevida", rekla je reporterka.

U trenutku javljanja čekao se dolazak protueksplozivne jedinice.

Iz Zadarske Opće bolnice stiže vijest o zdravstvenom stanju dviju žena koje su sinoć, uslijed eksplozije u Bilišanima kod Obrovca, zadobile ozljede.

- U srijedu u ranovečernjim satima, kolima Zavoda za hitnu medicinu dovezene su dvije ženske osobe s teškim ozljedama zadobivenih eksplozijom nepoznatog sredstva. Jedna od pacijentica zadobila je ozljede trbuha i po hitno završenoj obradi operirana je tijekom noći. Ona je sada stabilno i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja. Druga pacijentica zadobila je tešku ozljedu oka te je primarno zbrinuta na Odjelu za oftalmologiju gdje se i nalazi te je za sada stabilno i na daljnjem je liječenju, poručili su iz zadarske bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 10:35