HRVATSKA SRAMOTA

U noćnom klubu 24-godišnjak šakom u glavu nokautirao Nizozemca (33): ‘Smetalo mu je što je gay‘

Napadač je otkriven nakon 4 dana i prijavljen za zločin iz mržnje i nanošenje teških ozljeda; narednih 30 dana ostaje u pritvoru

ilustracija

 Ante Cizmic/Cropix

Prijelom vilične kosti nakon jednog nokauta u glavu zadobio je 33-godišnji državljanin Nizozemske tijekom večernjeg izlaska prošle subote u jedan noćni klub u Dubrovniku.

U slučaj se dubrovačka policija uključila s odmakom točnije tek nakon više sati kada im je stigla prijava dubrovačke bolnice da su zaprimili muškarca s teškim tjelesnim ozljedama jer do tada ih o incidentu nitko nije alarmirao.

Kriminalisti su odmah zasukali rukavi te su im trebala nepuna četiri dana da detektiraju napadača i utvrde sramotne razloge divljaštva.

Nizozemskog turista je, čim mu je pristupio, 24-godišnjak udario zatvorenom šakom u lijevu stranu lica i to zbog netrpeljivosti prema osobi homoseksualne orijentacije.

Tako da će, osim zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda kazneno odgovarati i za zločin iz mržnje.

Po dovršetku istraživanja 24-godišnjak, kojem je smetala nizozemčeva spolna orijentacija, predan je pritvorskom nadzorniku nakon čega se za njega pobrinulo dubrovačko Općinsko državno odvjetništvo koje je za napadača zatražilo od dežurnog suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora. Stoga će o svojim sramotnim potezima 24-godišnji kršitelj zakona narednih 30 dana moći razmišljati iza rešetaka u jednoj od zatvorskih ćelija na krajnjem jugu zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 08:35