ILEGALNO POSJEDOVANJE

U Petrinji pijan pokazivao pištolj, ispalio hitac i teško ranio 26-godišnjaka: U kući je držao još dva pištolja i streljivo

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke

Ilustracija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Policija sisačko-moslavačka predala je zatvorskom pritvoreniku 35-godišnjaka koji je 2. svibnja poslije ponoći na benzinskoj postaji u Petrinji u alkoholiziranom stanju iz vatrenog oružja teško ranio 26-godišnjaka, priopćeno je u petak iz policije.

Kriminalističkom je obradom utvrđeno kako je osumnjičeni 35-godišnjak ‘u alkoholiziranom stanju pokazivao pištolj kojeg je nedozvoljeno posjedovao te je tom prilikom ispalio hitac i ozljedio 26-godišnjaka‘. Ranjeni 26-godišnjak je prevezen u bolnicu u Sisku te su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

Po nalogu suda policija je obavila pretragu doma, vozila i ostalih prostorija koje koristi 35-godišnjak te su pronađena i oduzeta dva pištolja i 19 komada raznog streljiva.

Zbog kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:13