KORUMPIRANI PLAVCI

U Splitu uhićeno 10 policajaca: Uzimali mito da vozačima naplate manje kazne

Višemjesečna istraga pokazala je kako su kaznena djela počinjena od prosinca prošle godine pa nadalje.
Zagreb, 181009.Britanski trg.Prosvjed stanara Pantovcaka te okolnih ulica poradi lose organizacije parkiranja Zagrebparkinga.Stanari prosvjeduju jer odnedavno nemaju dovoljno mjesta za praking u spomenutoj ulici, te stoga mjesto za svoj automobil traze u ostalim ulicama, neposredno uz Pantovcak.Na fotografiji: policajac koji je upucen na mjesto prosvjeda, uzima osobne podatke jednog od prosvjednika.Foto: Vjekoslav Skledar / CROPIX
 Vjekoslav Skledar/CROPIX

SPLIT - Zbog sumnje da su uzimali mito, zlouporabili položaje i ovlasti uhićeno je i privedeno deset policajaca PU splitsko-dalmatinske. Rezultat je to višemjesečne istrage koju je proveo Odjel za suzbijanje organiziranog kriminaliteta u suradnji s USKOK-om.

Kako je izvjestilo Ministarstvo unutarnjih poslova, policajce se sumnjiči da su od početka prosinca prošle godine do uhićenja, tijekom nadzora i upravljanja prometom od osoba zatečenih u prekršajima tražili i uzimali mito.

Osim uzimanja mita skupina je zlouporabila svoj položaj i ovlasti, na način da su omogućavali vozačima plaćanje znatno manjih novčanih kazni na mjestu događaja ili su bez zakonskog osnova izdavali upozorenja. Protiv svih deset osoba podnesene su kaznene prijave - priopćeno je iz MUP-a .

Prema neslužbenim izvorima radi se o policajcima iz Makarske. Privođenja USKOK-u počela su u ponedjeljak ujutro. No, kako je riječ o USKOK-ovom predmetu, nitko pa ni načelnik splitske PU Ivica Tolušić nije želio davati šire informacije o ovom slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 05:12