SANDRA ZELJKO

U više je navrata odgađala ‘boravak‘ u Remetincu, ali tome je došao kraj: Bivša tajnica u Vladi je iza rešetaka!

Posljednji puta odlazak je bila uspjela odgoditi krajem travnja ove godine, te je bila podnijela i nove molbe za odgodu

Sandra Zeljko i Tomislav Saucha

 Željko Puhovski/Cropix

Iako je od rujna prošle godine u više navrata uspjela odgoditi odlazak na odsluženje zatvorske kazne na koju je osuđena u "aferi dnevnice", bivšu tajnicu u Vladi Sandru Zeljko nedavno je temljem naloga suda uhitila policija te je sprovela u Remetinec kako bi počela služiti kaznu.

Zeljko je u aferi dnevnice osuđena na 4 i pol godine zatvora, godinu i pol dana više od njezinoga suoptuženika, bivšega predstojnika Ureda premijera Zorana Milanovića Tomislava Sauche, koji je svoju trogodišnju kaznu počeo služiti u listopadu prošle godine sam se javivši u zatvor i ne tražeći odgode.

Presuda protiv Zeljko je postala izvršna u isto vrijeme kao i Sauchina, no tajnica koja je radila u Vladi i u vrijeme Milanovićeve, ali i Oreškovićeve i Plenkovićeve Vlade, u nekoliko je navrata odgađala odlazak na izvršenje zbog zdravstvenih razloga, te operativnoga zahvata i rehabilitacije.

Posljednji puta odlazak je bila uspjela odgoditi krajem travnja ove godine, te je bila podnijela i nove molbe za odgodu, no sutkinja izvršenja je pak zaključila kako novi razlozi koje je Zeljko navodila nisu adekvatni kako bi se Zeljko produžio boravak na slobodi te je poslan nalog policiji.

U ožujku ove godine Zeljko je prvi puta nakon osuđujuće presude dala intervju RTL televiziji u kojemu je usprkos što su sudovi pravomoćno utvrdili njezinu krivnju, zadržala stav kako nije kriva. "Ne, ne… Cijelo vrijeme sam vjerovala u pravednost suđenja i vjerovala sam da će istina pobijediti. Ja nisam ništa napravila, ja nisam kriva, niti se osjećam krivom.

Samo sam radila svoj posao", rekla je Zeljko vidno potresena u intervjuu odgovarajući na pitanje je li spremna otići na izdržavanje kazne. Zeljko je dobila veću kaznu jer su sudovi zaključili kako je u aferi dnevnice pronevjerila više novca od Sauche.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. srpanj 2024 08:51