DOSUĐENA ODŠTETA

Ubojica za krvavi pohod u senjskom klubu mora platiti 221.000 eura

‘Što se sad ne smiješ, ajde me sad istjeraj van‘, govorio je Tomljenović te u već ranjenog Lopca ispalio čak šest hitaca

Policija (ilustracija)

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Ubojica Ivan Tomljenović zvani Puljiz (62), koji služi 35-godišnju zatvorsku kaznu zbog teškog ubojstva redara Tomislava Lopca i pokušaja ubojstva još dvojice gostiju u senjskom noćnom klubu Konoba 2017. godine, morat će, ako presuda postane pravomoćna, Lopčevoj obitelji platiti 221.644 eura odštete zbog smrti člana obitelji. Tomljenović će također po istoj presudi morati platiti 35.680 eura sudskih troškova.

Općinski sud u Crikvenici je prije nekoliko dana donio novu nepravomoćnu presudu u povodu tužbe petero članova Lopčeve obitelji, koju su pokrenuli još 2018. tražeći da im se po nizu osnova isplati odšteta zbog smrti supruga, oca i sina. Isti je sud već 2022. donio gotovu identičnu presudu, dosuđujući supruzi, roditeljima i djeci ubijenoga prosječno po 44.000 eura odštete, no tu je presudu u međuvremenu ukinuo drugostupanjski sud naloživši ponavljanje postupka.

Tomljenović je u rujnu 2017., nakon prepirke s dvojicom gostiju Konobe, a zatim i s Lopcem koji je bio redar u klubu i koji ga je potjerao iz kluba, otišao kući po dva pištolja te se vratio u klub i počeo pucati po ljudima s kojima se netom prije posvađao, smatrajući da su ga oni uvrijedili.

"Što se sad ne smiješ, ajde me sad istjeraj van", govorio je Tomljenović te u već ranjenog Lopca, koji je ležao na podu i molio da ga ne ubije, ispalio čak šest hitaca dok je dvojicu gostiju teško ranio. Tomljenović je, pak, u svojem očitovanju na tužbu rekao da je Lopac svojim ponašanjem doprinio događaju jer ga je prethodno ponižavao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 07:24