UBOJSTVO U ZAGREBU

‘Udarao me šakama dok sam ležala s kisikom. Bio je kao duh, a šokiralo me što je učinio moj njegovatelj Vanja...‘

Prema optužnici Škreb je izbo Jirotku nakon što mu je ovaj pretukao bolesnu majku.

Dominik Škreb na suđenju za ubojstvo u Prečkom
 

 Josip Bandic/Cropix

- Vanja je rekao polako s hitnom, ne treba žuriti. To me šokiralo - rekla je jučer između ostaloga svjedočeći na suđenju Marki Jirotki (48), majka optuženoga za ubojstvo Dominika Škreba (38).

Prema optužbama Škreb je 10. studenoga prošle godine u Ulici Josipa Slavenskog na Prečkom u stanu u kojemu je živio sa svojom bolesnom majkom Snježanom te dvoje njegovatelja Vlatkom i njezinim dečkom Vanjom, a nakon što se posvađao sa susjedom Jirotkom, te nakon što je Jirotka došao u njihov stan te šakama počeo udarati njegovu majku koja je bespomoćno ležala na krevetu te zbog bolesti primala kisik, kuhinjskim nožem izbo Jirotku po glavi i tijelu, od čega je ovaj ubrzo preminuo.

Povod sukobu između Škreba i Jirotke navodno je bio dug od 15 eura koje je Škreb Jirotki dugovao za drogu. Škrebova majka Snježana, inače teško bolesna, jučer je također ponovila kako samo ubojstvo nije vidjela, već da je Jirotka samo u jednome trenutku uletio s vrata u sobu u kojoj je ležala te je počeo bjesomučno tući na krevetu na kojemu je ležala. U jednom trenutku mu je s leđa došao njezin sin te ga sklonio s majke.

- Dominik je to jutro kratko izašao te se ubrzo vratio u stan i sjeo za kompjuter, onda sam čula neku buku i u spavaču sobu u kojoj sam ležala je uletio Marko (Jirotka). Skočio je na mene na krevetu i počeo me tući. Izgledao je kao duh. Bijela kosa, bijela trenirka, kao neka avet. Čula sam Dominikov glas "Zašto mi udaraš staru bolesnu majku ? Mene si tukao i nisam ti vratio. Tučeš mi bolesnu mamu - rekla je Škrebova majka.

- Dominik je Marka zgrabio za ramena i počeo ga povlačiti s mene. Osjetila sam olakšanje. Kada sam se pridigla vidjela sam da Marko stoji i samo govori "Hitna". Zatim je sjeo na kauč, a nakon toga legao na pod - ispričala je žena koja je rekla kako uopće nije vidjela nož u sinovljevim rukama već ga je prvi puta vidjela u rukama njegovateljice Vlatke kada ga je ova krenula oprati u kuhinju.

- Uzela sam mobitel i krenula zvati hitnu, međutim Vanja je rekao da će nazvati on, ali je stalno odugovlačio sa zvanjem. Rekao je polako s hitnom. Ja sam nazvala Markovoga brata i rekla mu hitno dođe da mu je brat poludio, a ubrzo smo pozvali hitnu koja je došla - ispričala je majka optuženoga koja je u uvodu svojega iskazivanja rekla kako je njezin sin imao teško djetinjstvo, međutim da je bio dobar i da nikada u životu nije bio agresivan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 20:00