‘NA BOLOVANJU SAM...‘

Udarna vijest u BiH: Netko dojavio zamjeniku direktora SIPA-e da će biti uhićen, on pobjegao u Hrvatsku!

Dok se za Zoranom Galićem intenzivno traga, utvrđuje se i tko mu je dojavom počinio kazneno djelo povrede tajnosti postupka

Zoran Galić, snimljen u ožujku 2024. u Ravnateljstvu policije u Zagrebu povodom predstavljanja operativne skupine ZeBRa  
 

 Damir Krajac/Cropix

Pomno planirana policijska akcija pokrenuta temeljem naloga tužiteljstva BiH, a kojom je MUP Republike Srpske uz pomoć kolega iz SIPA-e krenuo u realizaciju uhićenja zbog kaznenih djela organiziranog kriminala, nedopuštenog prometa trošarinskih proizvoda i zloupotrebe položaja i ovlasti te primanja dara, djelomično je kompromitirana.

Naime, za razliku od pomoćnika komandira Jedinice Graničke policije Trebinje Blagoja Milovića te Ivice Bage, državljanina BiH i Hrvatske koji su uhićeni tijekom jučerašnjeg dana, uhićenje zahvaljujući pravovaljanoj dojavi je izbjegao Zoran Galić, zamjenik direktora SIPA-e.

Galića kojeg je obuhvatila istraga, a kako je priopćio glavni tužitelj BiH tužiteljstva Milanko Kajganić, sumnjiči se za niz kaznenih djela od primanja dara i drugih oblika koristi i zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, a koja je činio dok je obavljao funkciju direktora Granične policije BiH.

- Također, postoji osnovana sumnja da je za sada nepoznata osoba iz gore navedenih institucija koje su uključene u istragu, osumnjičenom Zoranu Galiću dostavila informaciju o istrazi i planiranim mjerama i radnjama protiv njega, čime je počinjeno kazneno djelo povrede tajnosti postupka. Stoga će Tužilaštvo BiH, zajedno sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima, provesti istragu kako bi identificiralo osobu i u skladu sa zakonom procesuiralo - kaže još u svom priopćenju Kajganić.

Bosanski istražitelji su, naime, prikupili informacije da je tijekom jučerašnjih popodnevnih sati Galić ilegalno prešao granicu Bosne i Hercegovine te ušao u Hrvatsku u kojoj se i sada navodno nalazi.

- Istraga u ovom predmetu korupcije visokog nivoa se nastavlja dalje, a provodi se uz direktnu podršku EUROPOL-a – navodi glavni tužitelj BiH tužiteljstva Kajganić.

Vijest je to koja je u bosanskim medijima odjeknula poput bombe, a Avaz je objavio i da se Galić navodno “javio svojim kolegama s posla da se nalazi na bolovanju u Hrvatskoj”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 19:34