KRAJ VATRENE STIHIJE

Ugašen požar kod Medene koji je planuo u četvrtak: ‘Nema više dima ni vatre‘

Vatrogasci koji su dežurali na požarištu povući će se s njega danas, rekao je splitsko-dalmatinski vatrogasni zapovjednik

Požar u Seget Donjem

 Duje Klaric/Cropix

Požar blizu hotela Medena kod Trogira, koji je izbio u četvrtak, ugašen je i vatrogasci koji su dežurali na požarištu povući će se s njega danas, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Ivan Kovačević, županijski splitsko-dalmatinski vatrogasni zapovjednik.

"Na požarištu nema dima, ni vatre i sad je sve u redu," rekao je Kovačević. Najavio je kako će tijekom današnjeg dana s požarišta biti pokupljena vatrogasna oprema koja je ondje ostala, a očekuje se i da će vatrogasci, koji su dežurali, tijekom dana biti povučeni s požarišta.

Ovaj požar je namjerno izazvao 35-godišnji hrvatski državljanin koji je uhićen. Upaljačem je na dva mjesta zapalio vatru koja se rasplamsala u požar koji je u četvrtak navečer zaprijetio katastrofom približavajući se obližnjem apartmanskom naselju u kojem su bili turisti. Žurnom intervencijom vatrogasaca, spriječeno je prodiranje vatrene stihije u to naselje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. kolovoz 2024 17:14