UŽAS U SL. BRODU

Ugledni javni bilježnik mrtav pijan skrivio nesreću: Usred radnog vremena mu izmjereno 2,31 promila

Nakon policijskog očevida priveden je i zadržan na otriježnjenju

Prometna nesreća u Slavonskom Brodu

 PU Brodsko-posavska

Policijska uprava brodsko-posavska potvrdila je za portal SB Online da se u Slavonskom Brodu, na raskrižju s kružnim tokom (Ulica Petra Svačića, Hanibala Lucića i Josipa Rimca), 16. srpnja, u 15:10 dogodila prometna nesreća koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač.

Prema izvorima SB Online radi se o ‘uglednom‘ javnom bilježniku koji ima svoj Javno-bilježnički ured u Slavonskom Brodu kojeg su policijski službenici alkotestirali i kod 56-godišnjaka, javnog bilježnika, utvrdili koncentraciju alkohola u iznosu od 2,31 promila koji je nakon policijskog očevida priveden u policijsku postaju i zadržan na otriježnjenju.

Naime, 56-godišnji vozač upravljajući osobnim automobilom ušao je u raskrižje s kružnim tokom ne propustivši osobni automobil s prednošću prolaska kojim je upravljao 36-godišnjak. Pritom je došlo do udara jednog automobila u drugi, nakon čega je automobil kojim je upravljao 36-godišnjak odbačen na metalnu konstrukciju kružnog toka, dok je automobil kojim je upravljao 56-godišnjak u daljnjem kretanju udario u metalnu konstrukciju i prometni znak, zaustavivši se na travnatoj površinu unutar kružnog toka. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Protiv 56-godišnjeg javnog bilježnika podnesen je optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometna nesreća počinjena za radnog vremena

U svemu tome ostaje otvoreno pitanje kako je moguće da za vrijeme radnog vremena jedna javna osoba može biti toliko pijana u ‘pola bijelog dana‘ i to za vrijeme radnog vremena. Nadalje, zar takva osoba ne bi trebala biti pri potpunoj svijesti i bez tolike količine promila jer ipak obavlja javnu službu u smislu ovjeravanja, svojim potpisom, različitih isprava i provođenja drugih procesnih radnji koje bi trebale biti vjerodostojne pred određenim institucijama, ustanovama, službama, pravnim i drugim osobama, pita se SB Online.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2024 22:14