DRAMA NA KBC-U

Poznati liječnik oglasio se o muškarcu koji je prijetio pištoljem: Moram naglasiti jednu informaciju...

‘Ne znamo što je bio okidač koji ga je nagnao na današnji incident‘, poručio je Vukušić

Trenutak dolaska Interventne policije na Rebro

 Čitatelj Jutarnjeg

Policija je privela muškarca koji je jutros ‘startnim pištoljem‘ prijetio u zagrebačkoj bolnici Rebro, a situacija u bolnici, o kojoj je prvi pisao Jutarnji list, je pod nadzorom, potvrdila je u utorak Policijska uprava zagrebačka.

Zagrebačka policija zaprimila je jutros u 10.05 sati zahtjev iz KBC-a Zagreb za intervenciju zbog muškarca koji prijeti, a sve se odvijalo u tzv. Zelenoj zgradi gdje je odjel psihijatrije.

image
Ranko Suvar/Cropix

Kako je Jutarnjem listu rekla jedna od svjedokinja, naoružani muškarac ušao je u Zelenu zgradu s desne strane na kojoj je psihijatrija.

Uputio se direktno prema šalteru te zaprijetio sestri koja je radila na prijemu pacijenata.

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix

- Nije bilo nimalo ugodno, iako nisam bila u neposrednoj opasnosti - poručila je za Jutarnji list svjedokinja koja je prisustvovala incidentu.

image
Ranko Suvar/Cropix

Oko 12 sati policija je uz pomoć interventne jedinice privela muškarca, a izjavu za Jutarnji list dao je dr. med., specijalist psihijatar Herman Vukušić iz Odjela za psihosomatiku i psihoterapiju KBC Zagreb.

- Čovjek koji je s pištoljem upao u bolnicu je psihijatrijski bolesnik koji se tu liječi i nije nikoga ciljano tražio. Želim odmah naglasiti da nije u pitanju PTSP već čovjek ima dugu prošlost psihijatrijskog liječenja. Ne znamo što je bio okidač koji ga je nagnao na današnji incident - poručio je Vukušić.

image
Ranko Suvar/Cropix

- Osoblje je bilo u riziku, no nose se sa stresom. Upravo je današnji incident jedan od razloga zašto smo tražili strože zakone za prisilnu hospitalizaciju - naglasio je Vukušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:35