FALI JOŠ DRUGI

Uhićen bjegunac iz riječkog zatvora, doznali smo gdje su ga policajci pronašli: ‘Nisu ga tražili samo iz Rijeke‘

Uhićeni 29-godišnjak je vraćen u riječki zatvor, dok se za njegovim odbjeglim kolegom još uvijek traga

Ilustrativna fotografija

 Damjan Tadic/Cropix

Bjegunac iz riječkog zatvora uhićen je u utorak navečer na zagrebačkom području točnije na zagrebačkom Rudešu u krugu članova obitelji. Bilo je oko 20.30 sati kada su zagrebački policajci pokucali na vrata stana zgrade iza kojih se krio odbjegli 29-godišnjak.

Na kraju je otkriveno da ga osim Rijeke, traže i institucije u Zagrebu i Zadru.

- Obavljenim provjerama utvrđeno je kako je za navedenim muškarcem raspisana potraga radi provođenja kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teška krađa iz članka 229. stavka 1. točka 1. Kaznenog zakona te krađa iz članka 228. stavka 1. Kaznenog zakona na području Policijske uprave zagrebačke te objava Policijske uprave zadarske na nalog Općinskog suda u Zadru - kažu iz PU zagrebačke.

O samom, pak, uhićenju kažu da je proteklo profesionalno te da su policajci bili "iznimno oprezni obzirom da se radi o osobi koja je sklona pružanju otpora i bježanju te da je postojala mogućnost da je osoba naoružana zbog čega su mu stavljena sredstva za vezivanje - lisice".

S Rudeša je odveden na Oranice, točnije u Jedinicu za zadržavanje i prepratu PU zagrebačke gdje je prenoćio, nakon čega je u srijedu vraćen u Rijeku i predan policajcima PU primorsko-goranske.

Podsjetimo, prošlog petka, 28. lipnja, tijekom prijepodnevne šetnje iz ograđenog dvorišta zatvora u Rijeci, dvojac je dao petama vjetra. Navodno su se popeli na zid zatvora visok četiri metra na čijem je vrhu zida bila žilet-žica, a koja ih nije omela u realizaciji osmišljenog plana.

Potom su skočili s visine od sedam metara na prozor s vanjske strane i otrčali u nepoznato, a iz Ministarstva pravosuđa je odmah bilo priopćeno da su se prilikom udaljenja i savladavanja prepreka, ozlijedili obzirom da je dosta tragova krvi pronađeno na mjestu odakle su pobjegli na slobodu. Inače, u istražnom zatvoru u Rijeci su završili zbog imovinskih delikata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 15:04