POZLILO MU U MORU

Utopio se Irac kod Zelene špilje: ‘Pokušali smo ga reanimirati, no nažalost bezuspješno‘

Na omiljenom izletničkom mjestu za nautičare i vikend goste, kod Zelene špilje, pozlilo je 56-godišnjem Ircu

Ilustracija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Kod otoka Koločepa ovog vikenda dogodila se tragedija. Na omiljenom izletničkom mjestu za nautičare i vikend goste, kod Zelene špilje, pozlilo je 56-godišnjem Ircu, koji je, nažalost potom preminuo, javlja Morski.hr.

- Policija je zaprimila dojavu nešto prije 12 sati o utapanju osobe s vanjske strane otoka Koločepa. Policija je sa službenim plovilom na mjesto događaja izišla u 12:10, kad se utvrdilo da se radi o državljaninu Irske.

Irac, rođen 1968. godine, površinski je ronio uz samu obalu, u blizini ulaza u Zelenu špilju. U jednom trenutku mu je pozlilo i uskoro se, nažalost, utopio. Pokušana je reanimacija, no nažalost bezuspješno.

Tijelo je prevezeno na odjel patologije dubrovačke Opće bolnice, gdje će se obdukcijom utvrditi točan uzrok smrti - kazala je za Morski.hr glasnogovornica dubrovačke policije, Andrijana Biskup.

U redakciju Morski.hr pristigla je i snimka dolaska policije na teren, gdje se vidi koliko je plovila u tom trenutku bilo oko Zelene špilje.

- Tu se ne roni. Koriste maske za sagnuti se dok prelaze iz jedne u drugu špilju. U Dubrovniku su katastrofalne prilike kad se radi o pomorskoj sigurnosti. Autor sam Pilot projekta za osnivanje dobrovoljnog spašavanja u našem akvatoriju, a što je dočekano gore nego da sam želio ubijati po moru, komentirao je za Morski.hr ovaj slučaj, pomorski kapetan u mirovini, Tonči Karužić koji upozorava da je, što se sigurnosti na moru u dubrovačkom akvatoriju tiče, sve loše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. rujan 2024 16:29