UŽAS U SPLITU

UZNEMIRENI STANARI NEBODERA ‘Treba zvati svećenika jer se s istog kata prije nekoliko godina bacila djevojka’

Split, 261014.Neboder u Moseckoj ulici broj 72 s kojega se sinoc sa 12 kata bacila za sada nepoznata osoba.Foto: Paun Paunovic / CROPIX
 Paun Paunović / CROPIX

A šta da vam kažemo, strašno je bilo kad sam došao dolje i vidio tijelo prekriveno plahtom. Čuo se lom stakla, ali nisam ni pretpostavio da se netko bacio. Policija mi nije dala blizu, tako da nisam mogao vidjeti o kome se radi, ali poslije sam doznao da nije stanar zgrade – još uvijek vidno uznemiren kazuje nam jedan od stanara Mosećke 72 u Splitu, gdje se u subotu, oko 20.50, 31-godišnjak bacio u smrt s dvanaestog kata, piše Slobodna Dalmacija .

Već iz prvih razgovora sa susjedima te pregledom nađenih tragova policija je pretpostavila kao je riječ o suicidu. To je potvrđeno i kasnijim detaljnijim pregledom hodnika na 12. katu nebodera, gdje je razbijeno staklo na prozoru s kojeg se bacio. U hodniku zgrade nađen je njegov mobitel uz pomoć kojeg je policija došla i do točnijih okolnosti koje su dovele do tragičnog čina. Kraj zgrade su još uvijek vidljivi tragovi stakla s rasutog prozora, a kako doznajemo od stanara, vatrogasci su u nedjelju ujutro isprali mjesto gdje je tijelo palo.

– U naš neboder se može ući i bez ključa. Mi smo prije zaključavali, ali često se provaljivalo. Ovdje, znate, ima narkomana. Prestali smo zaključavati i stavili kamere. One su ga sigurno snimile kad je ušao. Strašno je to, a još strašnije što je u ovom neboderu već bio jedan suicid. Prije dosta godina mlada djevojka koja je tu živjela bacila se u smrt s istog kata, ali ona je jadna bila psihički bolesna – govori nam stanarka sa sedmog kata koja se sa suprugom upravo vratila iz kupnje.

U neboderu su na svakom katu jednosobni, dvosobni i trosobni stanovi, pa tako i na dvanaestom katu.

– Treba zvati svećenika da blagoslovi i hodnik i plato kraj zgrade – zaključio je još jedan od stanara, od kojih nitko ne želi da mu se ime spominje uz ovako nemili događaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:39