VATRENA STIHIJA

Veliki požar kod Trogira: Na terenu 66 vatrogasaca i 22 vozila, dignut i kanader

Radi se o požaru trave, niskog raslinja i makije na trenutno procijenjenoj površini 20 hektara

Požar u Segetu Gornjem

 Hrvatska vatrogasna zajednica

U tijeku je gašenje požara otvorenog prostora na području Segeta Gornjeg kod Splita, izvijstila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Županijski vatrogasni operativni centar Split dojavu o požaru zaprimio je u 2:31 sati po noći.

Radi se o požaru trave, niskog raslinja i makije na trenutno procijenjenoj površini 20 hektara. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 66 vatrogasaca sa 22 vatrogasna vozila iz IVP Split, JVP Split, Trogir, DVD-a Okruk, Marina, Seget Vranjica i Trogir. U jutarnjim satima u pomoć vatrogascima u gašenju stigao je i jedan protupožarni zrakoplov CL-415.

Prema riječima zapovjednika Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Kovačevića situacija na požarištu je povoljna.

- Vatrogasne snage su na terenu i trenutni broj vatrogasaca ostat će na požarištu tijekom cijelog dana. Jutros je u gašenju sudjelovao Canadair, a dogovoreno je s glavnim vatrogasnim zapovjednikom da će tijekom dana na požarištu djelovati i Air Tractor, poručio je.

HVZ javlja da je i dalje u tijeku sanacija i dežurstvo na požarištu na području Senja, Biljevine koji je lokaliziran sinoć u 22:13, kao i požar na području Slime - Zvizda koji je zahvatio borovu šumu, a lokaliziran je jučer u popodnevnim satima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. srpanj 2024 09:45