ČEKA SE OBDUKCIJA

VODICE ZAVIJENE U CRNO Još se ne zna uzork smrti 18-godišnjeg mladića

VODICE ZAVIJENE U CRNO Još se ne zna uzork smrti 18-godišnjeg mladića: 'Bio je gromada od čovjeka, ali ni mrava ne bi zgazio...'
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Zbog gubitka još jednog mladog života, Vodice su zavijeno u crno. U četvrtak u poslijepodnevnim satima iznenada je preminuo mladi 18-godišnji Vodičanin Krste Tabula, sin Josipa Tabule, istaknutog dragovoljca Domovinskog rata i bivšeg predsjednika HVIDRA-e grada Vodica. Kako smo već izvijestili, mladiću je pozlilo u teretani koja se nalazi u sklopu ugostiteljskog objekta 'Borik' hotela Punta, u kojoj je pronađen u besvjesnom stanju. Unatoč brzoj intervenciji Službe hitne pomoći i liječničkoj reanimaciji, konstatirana je smrt.

Dan poslije, još nisu poznati uzroci smrti mladog Vodičanina koji je, inače, samo prije osam dana uspješno maturirao smjer tehničara agroturizma u šibenskoj Srednoj strukovnoj školi.

- Izdali smo nalog za obdukciju, no, obdukcijski nalaz još nismo zaprimili. Naime, tjelesne tekućine preminulog mladića poslane su na analizu u laboratorij u Zagreb, pa će se obdukcijski nalaz kompletirati za tri do četiri dana, i onda ćemo moći izvijestiti o uzroku smrti – kazao nam je Emilijo Kalabrić, zamjenik županijske državne odvjetnice u Šibeniku, koji vodi i istragu o ovom slučaju.

Inače, preminuli mladić često je boravio u ovoj teretani. Bio je jake tjelesne građe i zaljubljenik u borilačke vještine, doznajemo od Vodičana, a u teretani je provodio sate i sate, vježbajući na spravama ili boksajući u tamošnjem ringu s ostalim korisnicima teretane, uglavnom s djelatnicima ovdašnjih zaštitarskih tvrtki.

Djelatnici hotela Punta koji vode ovu teretanu odbili su bilo što kazati o ovom smrtnom slučaju.

Neslužbeno doznajemo da je mladiću navodno pozlilo nakon kupanja u otvorenom bazenu ugostiteljskog objekta 'Borik', te je potom pronađen u besvjesnom stanju u teretani, u kojoj se nalazio sam. Je li do njegove smrti doveo srčani udar jer je nakon vježbanja u teretani ušao vruć u bazen ili je posrijedi nešto drugo, do završetka obdukcijskog nalaza, može se samo nagađati.

Preminuli Krste Tabula, bio je omiljena osoba, podjednako među mlađim i starijim generacijama Vodičana.

- On je bio gromada od čovjeka, koji ni mrava ne bi zgazio. Bio je ljudina, div dobre duše i otvorenog srca prema svima u Vodicama. Neizmjerno će nam svima nedostajati – kazao nam je konobar vodičkog kafića 'Macando', u kojemu je preminuli mladić bio stalni gost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 23:30