HOROR NA A1

Vozač BMW-a je izgorio u vozilu, troje u bolnici s teškim opeklinama! Poznato stanje ozlijeđenih, jedan je na respiratoru

Šteta na BMW-u tolika je da su izgorjele i registracijske oznake, zbog čega će policiji biti zahtjevno otkriti identitet vozača

Nesreća na odmorištu Mosor

 Ante Cizmic/CROPIX

NOVO 23:50 - Najteže ozlijeđena osoba u požaru u utorak na benzinskoj postaji na odmorištu Mosor Jug na autocesti A1 kod Omiša i dalje je životno ugrožena, a preostalih dvoje ozlijeđenih su izvan životne opasnosti, izvijestili su iz splitskog KBC-a u utorak kasno navečer.

"Najteže ozlijeđeni pacijent smješten je u Jedinici intenzivnog liječenja i dalje je životno ugrožen," rekla je Hini glasnogovornica splitskog KBC-a Kristina Bitanga. Dodala je kako su strana državljanka (1987.) i hrvatski državljanin (1981.) stabilno.


21:35 Kako doznaje Slobodna Dalmacija, najteže ozlijeđeni najvjerojatnije je hrvatski državljanin i nalazi se na respiratoru te mu se liječnici bore za život. Ozlijeđena žena je ili iz Francuske ili Belgije, a ima opekline samo po jednoj ruci. Drugi muškarac je hrvatski državljanin. Jedan muškarac je u tridesetim, a drugi u četrdesetim godinama života.


20:45 Prometni stručnjak Željko Marušić kaže da je, sudeći prema oštećenjima na automobilu, vozač trebao voziti minimalno 70 na sat.


20:40 Šteta nakon požara na BMW-u tolika je da su izgorjele i registracijske oznake, zbog čega će policiji biti zahtjevno otkriti identitet vozača.

image
Ante Cizmic/CROPIX
image
Ante Cizmic/CROPIX

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, u tome će im pomoći snimka videonadzora na autocesti kao i benzinskoj postaji pomoću koje će pronaći vlasnika vozila, za kojeg se trenutno ne zna je li i preminuli vozač. Također, zbog zahtjevnosti očevida, težina štete bit će procijenjena u srijedu.


20:30 Iz Petrola su se na upit Jutarnjeg lista o velikoj tragediji na odmorištu koja je šokirala zemlju kratko osvrnuli i izrazili sućut.

- Danas poslijepodne na Petrolovoj benzinskoj postaji Mosor Jug na autocesti A1 došlo je do nesreće u kojoj je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva, što je izazvalo zapaljenje. Vatra je već ugašena, a nadležne službe trenutno istražuju sve okolnosti događaja. Nažalost, u nesreći je jedna osoba izgubila život, a nekoliko ih je ozlijeđeno. U Petrolu izražavamo duboku sućut obitelji stradale osobe te želimo brz oporavak ozlijeđenima - odgovorila nam je Brigita Zorec, direktorica Korporativnog komuniciranja Petrola navodeći i da će benzinska postaja, koja je trenutno poprište policijskog očevida, do daljnjega inače biti zatvorena.


U utorak oko 17 sati i 45 minuta dogodila se eksplozija na autocesti A1 na odmorištu Mosor. PU splitsko-dalmatinska javlja kako je jedna osoba smrtno stradala, više osoba je prevezeno na pružanje liječničke pomoći, a u događaju je također oštećeno više vozila.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, jedan od nagorenih auta je Citroen albanskih tablica, a vozač BMW-a koji je udario u agregat je izgorio.

image
Ante Cizmic/CROPIX
image
Ante Cizmic/CROPIX

Rano je govoriti o uzrocima nesreće, je li vozač možda zaspao za volanom, jer očevid još nije počeo, pošto je požar tek ugašen.

image
Ante Cizmic/CROPIX
image
Ante Cizmic/CROPIX
image
Ante Cizmic/CROPIX
image
Ante Cizmic/CROPIX

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, tri su osobe ozlijeđene te su prevezene u KBC Split gdje će im se liječiti teške opekline. Upravo su dovedeni na Objedinjeni hitni prijem, a jedna od njih je i životno ugrožena.

HAC: Promet na A1 bez zastoja, odmorište Mosor zatvoreno

Promet na autocesti A1 se odvija bez zastoja, no zbog očevida je zatvoreno odmorišta Mosor na kojem je u utorak popodne došlo do požara na benzinskoj postaji kada je vozilo udarilo u agregat za natakanje goriva, izvijestile su u utorak navečer Hrvatske autoceste (HAC).

U gašenju požara sudjelovalo je osam vatrogasaca iz HAC-ove vatrogasne postrojbe Zagvozd i Split. Požar je ugašen za 15 minuta, no cijela vatrogasna akcija trajala je oko sat vremena, stoji u priopćenju.

Jedna je osoba poginula, a više ih je ozlijeđeno u požaru na benzinskoj postaji na autocesti A1, na odmorištu Mosor Jug kod Omiša kada je vozilo udarilo u agregat za natakanje goriva. (Hina)

Božinović: ‘Na benzinskoj poginula jedna osoba, požar pod kontrolom‘

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je u utorak kako je jedna osoba poginula, a više ih je ozlijeđeno u požaru na benzinskoj postaji na autocesti A1, na odmorištu Mosor Jug kod Omiša, dodavši kako je požar pod kontrolom vatrogasaca, ali još nema uvjeta da se priđe vozilu.

"Zasad znamo da su tri osobe prevezene u splitsku bolnicu", rekao je Božinović novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Izvijestio je kako je do požara došlo na benzinskoj postaji na odmorištu Mosor na autocesti A1 u smjeru juga. Dojavljeno je da je vozilo udarilo u agregat za natakanje goriva.

"Požar je pod kontrolom vatrogasaca, ali još nema uvjeta da se priđe vozilu kako ne bi došlo do neželjenih situacija jer se radi o zapaljivoj smjesi", izjavio je.

Također, kaže, hitna pomoć i vatrogasci su na mjestu događaja.

Pojasnio je i kako se još ne može znati što se dogodilo i tko su te osobe jer nisu stvoreni uvjeti za očevidne radnje.

Na autocesti A1, na odmorištu Mosor Jug kod Omiša, u utorak oko 18 sati došlo je do požara na benzinskoj postaji nakon što je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva. (Mirna Puklin Vucelić, Tomislav Delač/Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:30