NIJE MU BILO SPASA

Vozač BMW-a na kojeg je naletio vlak u Blatu preminuo u KBC-u Zagreb: ‘Ozljede su bile preteške‘

Policija je utvrdila da je vozač ignorirao zvučne i svjetlosne znakove kojima se najavljivalo približavanje vlaka

Nalet vlaka na BMW u Blatu u Novom Zagrebu

 Alen Međić

S odmakom od nekoliko sati sinoć je preminuo je 60-godišnji vozač BMW-a na kojeg je u poslijepodnevnim satima na željezničkoj pruzi u novozagrebačkom naselju Blato naletio vlak koji prometuje na relaciji Zagreb-Karlovac. Liječnici u KBC Zagreb, unatoč intenzivnim naporima, nisu mu uspjeli spasiti život.

Tragedija na užas svih prisutnih dogodila se oko 16.10 sati u Ulici Kate Mlinarić kada je nakon udarca vlaka sa 200-tinjak putnika, automobil završio u jarku pored pruge.

Iz PU zagrebačke kažu da se vozač u kritično vrijeme kretao istočnom stranom kolnika u smjeru sjeverozapada te da se dolaskom do prijelaza ceste preko pruge, kod kućnog broja jedan, nije zaustavio ispred prelaza za vrijeme dok su "zvučni i svjetlosti znakovi kojima se najavljuje približavanje vlaka bili upaljeni već je nastavio vožnju prelazeći preko prijelaza".

- Tom je prilikom na bočnu stranu njegova automobila naletio vlak kojim je upravljao 35-godišnji strojovođa, prethodno upravljajući vlakom u smjeru jugozapada. U prometnoj nesreći 60-godišnji vozač teško je ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je u večernjim satima, uslijed zadobivenih ozljeda, preminuo - otkrivaju iz zagrebačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 16:46