STRAVA U PULI

Vozač ostavio auto na nizbrdici, a nije povukao ručnu: Vozilo se pokrenulo i pregazilo dijete (3)

Dijete je prevezeno u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđeno.

Ilustracija, policija

 Matija Djanjesic/Cropix

Dvoje djece stradalo je u protekla dva dana u prometnim nesrećama koje su se dogodile na području Pule i Ližnjana, izvijestila je u utorak istarska policija.

U ponedjeljak se u Puli oko 14.15 sati dogodila nesreća na način da je 37-godišnji muškarac sjeo u automobil koji se nalazio parkiran na nizbrdici uz rub kolnika, a na suvozačevo mjesto sjelo je dijete.

Nakon što je muškarac stavio automobil u pogon, nakratko je izašao iz vozila, a da pritom nije poduzeo potrebne mjere da vozilo ne krene samo s mjesta. Vozilo se zbog nagiba kolnika pokrenulo, a u tom se trenutku ispred automobila nalazilo drugo trogodišnje dijete te je automobil prešao preko njega. Dijete je prevezeno u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđeno.

Od Tatjane Čemerikić iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu saznali smo da su hitnu pozvali očevici.

- Doznali smo da se radi o naletu na pješaka. Kada je naš tim došao na mjesto nesreće, dijete nije bilo na cesti. U naručju ga je držala majka. Pregledano je i upućeno u Opću bolnicu Pula, kaže nam. Trogodišnji dječak bio je pri svijesti i imao je kontuzije zdjelice i leđa od zadobivenog udarca.

U nedjelju oko 19.30 sati na raskrižju Ulice Istarskog egzodusa s Ulicom Vrčevan u Ližnjanu nepoznati je vozač zbog neprilagođene brzine motociklom tamne boje udario je u 13-ogodišnje dijete na biciklu te se udaljio.

Ozlijeđenom djetetu pružena je pomoć u pulskoj bolnici gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđeno. Nepoznati vozač se nakon nesreće udaljio s mjesta događaja, bez da je pružio pomoć djetetu i bez da je o nesreći obavijestio policiju.

Kako bi se utvrdile okolnosti događaja, policija poziva vozača i svjedoke nesreće da se jave u pulsku postaju prometne policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 15:24