UHIĆENA BANDA

Vremešna Drnišanka (90) ostala bez ušteđevine: ‘Dajte da vas izmasiramo besplatno, bit će vam bolje...‘

Policija je vrlo brzo uhitila četiri žene i jednog muškarca i kazneno ih prijavila za krađu, navodno im nije prvi puta

ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix

U svega dva dana drniški su policajci riješili slučaj besramne prevare 90-godišnje umirovljenice sa šireg drniškog područja. Lisice na ruke stavili su peteročlanoj bandi u kojoj su četiri žene stare između 48 i 65 godina, a svoju ulogu u makinacijama na štetu starih i nemoćnih pronašao je i jedan muškarac u dobi od 60 godina.

Policija ekipu tereti za tešku krađu, a prema kaznenoj prijavi sve se odvilo 23. kolovoza u jutarnjim satima u obiteljskoj kući odabrane mete, nesretne 90-godišnje umirovljenice.

Lažno su joj se predstavili kao zdravstveni radnici koji skrbe za najstarije žitelje. Ponudili su joj masažu i tako ‘kupili‘ njezino povjerenje pa ih je pustila u svoj dom. No vrlo brzo, dok su je dvije dame opsjedale, zapričavale i pokazivale lažnu brigu za njezino zdravlje i dobrobit, ostatak ekipe je istraživao dom, prevrtao stvari, kopao po ormarima i ladicama te krao.

U njezinu domu su pronašli 2500 eura ušteđevine i pobjegli u nepoznato.

Da je imala krive ljude u svome dom i da je pokradena shvatila je prekasno nakon čega je pozvala policiju koja je vrlo brzo slučaj riješila. Jer navodno im nije prvi puta.

-Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske - kažu iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. kolovoz 2024 10:39