ISTRAGA SE NASTAVLJA

Zagrebačka policija uhitila dvije nezaustavljive provalnice, sumnjaju da su ušle u osam domova

Zbog serije provala, policija sumnja da su dvije dame oštetile vlasnike domova za 25.000 eura

uhićene serijske provalnice u Zagrebu

 Pu Zagrebačka/

Zagrebačka policija riješila je osam teških krađa provaljivanjem u domove Zagrepčana od početka ove godine pa sve do 1. srpnja.

Lisice na ruke stavili su 31-godišnjoj ženi i njezinoj 25-godišnjoj prijateljici, državljanki Italije te su kroz istraživanje utvrdili da su imali za cilj protupravno prisvajanje tuđih stvari.

image

uhićene serijske provalnice u Zagrebu

Pu Zagrebačka/

- Prema prethodnom zajedničkom dogovoru, dolazile su do stambenih zgrada na području grada Zagreba. U jutarnjim ili popodnevnim satima, sumnja se, zajedno bi ulazile u stambene zgrade, a potom prikladnim alatom obijale ulazna vrata stanova na području Medveščaka, Centra i Trnja. Sumnja se i da su, nakon ulaska u stanove, ispremetale stvari i iz ukupno šest stanova otuđile novac i nakit. Na još dvama stanovima su, postoji još sumnja, prikladnim alatom obile cilindar brave na ulaznim vratima, no u jedan od njih nisu uspjele ući dok su u jedan ušle, ispremetale stvari, ali ništa nisu otuđile - kažu iz PU zagrebačke navodeći da je kaznenim djelima pričinjeno 25.000 eura štete.

Provalnice su uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće protiv njih je proslijeđeno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu.

image

uhićene serijske provalnice u Zagrebu

Pu Zagrebačka/

Međutim, iz policije napominju i da se kriminalističko istraživanje nastavlja u suradnji sa riječkim kolegama jer se sumnja da su dame sudjelovale i u provalama na području PU primorsko-goranske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. kolovoz 2024 23:31