PONOĆNA POTJERA

Zaredale krađe omiljene marke auta u Hrvatskoj, policija u Zagrebu uhvatila lopova, doznali smo kako je kažnjen

Automobil je ukraden u Novom Zagrebu, a onda su dan kasnije 40 minuta nakon ponoći uočili kod Sesveta...

Ilustrativna fotografija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Nakon što su revni zagrebački policajci u sesvetskoj Ulici Ciklama otkrili da je Volkswagen koji su zaustavili ukraden prethodne noći u Novom Zagrebu, 26-godišnji vozač suočio se, osim s kaznenom prijavom za krađu, s još nizom prometnih grijeha.

On je, naime, kako smo već pisali, uočen 40 minuta nakon ponoći kako se vozi po Zagrebačkoj cesti te skreće u Ulicu Ciklame. Prilikom legitimiranja nije dugo trebalo da policija otkrije kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, točnije bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije.

Pritom su mu policajci ponudili alkotest koji je odmah pao jer mu je izmjereno 0,62 promila, ali je zato odbio preliminarno testiranje na prisutnost opijata u organizmu.

- Vozač je uhićen te smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena novčana kazna od 3.160 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 12 mjeseci - otkrivaju iz PU zagrebačke, dodajući i da mu je, kao pravna posljedica pravomoćne osude, zbog niza prekršaja upisano 15 negativnih bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 16:55