DVILJANJE NA ZRĆU

Zaštitar koji je napao influencericu prijavljen zbog iznude pa pušten, istražuju se još dva incidenta, niz uhićenih, cure detalji

Premlaćivanje austrijskog turista, kojeg su također tukli zaštitari, još se istražuje

Incident na festivalu Dropzone na plaži Zrće na Pagu

 Screenshot/Reddit

Zaštitara koji je na Pagu, na festivalu Dropzone, fizički napao nizozemsku influencericu Alennah van Wijk i njezin tim zadarska je policija prijavila zbog pokušaja iznude.

Naime, kako se može iščitati iz policijskog priopćenja, zaštitar je od Nizozemaca pokušao iznuditi 250 eura za parking, a da traži novac, moglo se čuti i s objavljene videosnimke na kojoj jedan od muškaraca iz tima Alennah van Wijk govori "I will pay" (platit ću). Zadarska policija oglasila se o incidentu, a zaštitar je pušten na slobodu nakon ispitivanja.

Uporaba sile

Policijski službenici policijske postaje Pag proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je 9. srpnja 2024. godine u svojstvu redara zaštitarske tvrtke na parkiralištu Katarelac prišao do vozila u kojem se nalazilo troje nizozemskih državljanina te uporabom sile i prijetnje pokušao iznuditi navodno dugovanje u iznosu od oko 250 eura koje se odnosi na parkiranje vozila. Pritom je fizički napao oštećene 26-godišnjaka i 29-godišnjakinju kojoj je uzeo ključeve automobila dok je trećeoštećenom, 30-godišnjaku, iz ruke otrgnuo mobitel. Kad su mu oštećeni rekli da će pozvati policiju, 27-godišnjak se udaljio s mjesta događaja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 27-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela iznude u pokušaju. Zbog poduzimanja nadležnih mjera i radnji policija je o događaju izvijestila mjerodavne inspekcijske službe, naveli su iz policije.

Drigi incident

Drugi incident koji se dogodio sa zaštitarima na festivalu Dropzone na Zrću, a u kojem je teško ozlijeđen 29-godišnji austrijski državljanin, čija je snimka također objavljena na društvenim mrežama, još je u fazi kriminalističkog istraživanja.

"U prostorijama policije nalaze se četiri hrvatska državljanina nad kojima je u tijeku kriminalističko istraživanje. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti ovog događaja, kao i utvrđivanja identiteta svih osoba koje su sudjelovale u događaju. Policija je o događaju izvijestila i mjerodavne inspekcijske službe zbog poduzimanja nadležnih mjera i radnji", objavili su iz Policijske uprave zadarske.

Za treći slučaj teškog ozljeđivanja na Zrću, koji se dogodio 11. srpnja kada je također strani državljanin zadobio teške tjelesne ozljede, policija je jučer već prijavila 25-godišnjeg hrvatskog državljanina. "Sumnjiči ga se da je jučer, 11. srpnja oko 2.25 sati, na Pagu u blizini plaže Katarelac fizički napao i ozlijedio 25-godišnjeg stranog državljanina koji se prethodno neprimjereno ponašao ispred ugostiteljskog objekta, nakon čega se udaljio. Ozlijeđenom muškarcu pružena je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici gdje mu je utvrđena teška tjelesna ozljeda. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 25-godišnjaka je Državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške tjelesne ozljede", izvijestili su iz zadarske policije, no ni u ovom slučaju nije poznato je li osumnjičeni pušten na slobodu jer se nigdje ne navodi da je predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. srpanj 2024 11:46