UBOJSTVO U ZAGREBU

Zaštitar na slobodi, brat ubijenog na Žitnjaku tvrdi: ‘Rekao nam je: ‘Vidjet ćete, je*** ću vam majku!‘ i počeo pucati!‘

Zaštitaru Noky Securityja je izrečena mjera zabrane obavljanja zaštitarskog posla...

Policijski očevid na mjestu ubojstva

 Damir Krajač/Cropix

Sudac istrage zagrebačkoga Županijskoga suda odbio je prijedlog za pritvaranjem zaštitara tvrtke Noky Security Siniše P. (47), osumnjičenoga da je u nedjelju poslijepodne na Žitnjaku službenim pištoljem ubio 36-godišnjeg Antonija D. te pokušao ubiti njegova tri godine starijega brata Dejana D. nakon što ih je uhvatio u krađi boje iz skladišta koje je čuvao.

Državno odvjetništvo je protiv uhićenog zaštitara sudu predložilo određivanje istražnoga zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, no sudac istrage je ocijenio da ne postoje dovoljni razlozi za istražni zatvor te je zaštitaru koji je pušten na slobodu u utorak navečer odredio mjere opreza - zabranu obavljanja poslova zaštitara te obavezu javljanja policiji svaka dva tjedna.

Kako se pak neslužbeno doznaje, sud je konkretno zaključio da opasnost od utjecaja na svjedoke ne postoji, budući da Siniša P. ne poznaje nekolicinu predloženih svjedoka te nije realno da bi na njih pokušao utjecati. Opasnost od ponavljanja djela je pak druga priča.

Tu je sudac zaključio kako takva opasnost postoji zbog toga što je Siniša P. i dalje zaposlen u zaštitarskoj tvrtki u kojoj ima kontakt s oružjem, no i da se ta opasnost može otkloniti mjerom zabrane obavljanja toga posla. Zaštitar inače uopće ne spori da je pucao u provalnike.

image

Policijski očevid na mjestu ubojstva

Damir Krajač/Cropix

Rekao je da mu je žao što se ovo dogodilo jer već 22 godine radi kao zaštitar i nema mrlje u karijeri. Toga dana se u skladištu koje je čuvao oglasio alarm te je vidio da su dvojica maskiranih muškaraca istrčala te počela bježati, zbog čega je zapucao u zrak, te je rekao da se ne sjeća da je zapucao i prema provalnicima.

Međutim, brat ubijenoga pak tvrdi kako je zaštitar namjerno pucao u njih kada su već pobjegli. "Odjednom se na udaljenosti od tri-četiri metra, iza metalne ograde, pojavio zaštitar koji je imao pištolj za koji sam pomislio da je plinski te je rekao "Sad ćete vidjeti, j...t ću vam majku, neću vam ovo nikad oprostit" i odmah ispalio jedan hitac u zrak", ispričao je Dejan D. koji ne spori da je toga dana biciklom zajedno s bratom krenuo u krađu kanti s bojom.

Ostavili su kante i počeli panično bježati, a zaštitara je ograda spriječila da počne trčati za njima. Umjesto toga, tvrdi Dejan D., zaštitar je počeo vikati "stani" te pucati za njima. Kada su već odmakli nekih 15 metara, okrenuo se da vidi što zaštitar radi te je vidio da je on provukao ruku s oružjem kroz ogradu te i da dalje nišani prema njima. Tada je, tvrdi Dejan D., zaštitar ispalio hitac koji je njegova brata pogodio u leđa.

"Antonio je kleknuo i rekao: ‘Pogođen sam, pogodio me kreten plinskim pištoljem.‘ Ja sam mu pomogao da se pridigne i napustili smo krug skladišta. No Antoniju je bilo sve gore, bio je jako blijed. Na telefon sam zvao vlasnika tvrtke u kojoj radim te smo zvali hitnu pomoć, no Antonio je umro", ispričao je brat ubijenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 19:05