ZAVRŠIO U PRITVORU

ZAŠTITAR POKRAO POSLODAVCA Uzeo stotine tisuća kuna koje je trebao držati na sigurnom

Zagreb, 180908.USKOK i Drzavno odvjetnistvo pokrenuli su jutros na sveucilistu u Zagrebu veliku antikorupcijsku akciju nazvanu Indeks.Na slici policijski auto ispred kuce Desa Mlikotin Tomic sefica Saborskog povjerenstva za odlucivanje o sukobu interesa koju su iznendaili policajci rano ujutro . Akcija indeks.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Okončanjem kriminalističke istrage nad osumnjičenim zaštitarem za pronevjeru 407.000 kuna na štetu svoje tvrtke sa sjedištem u Zagrebu, šibenski su policajci u nedjelju uz kaznenu prijavu istoga predali pritvorskom nadzorniku do daljnjeg postupanja.

Zaštitara se osnovanom sumnjom tereti da je navedeni iznos zadržao za sebe obavljajući poslove pratnje i prijenosa novca u razdoblju od 31. srpnja do 6. kolovoza.

Iako policija službeno ne navodi identitet osumnjičenog kao i oštećenu zaštitarsku tvrtku, ipak doznajemo kako je riječ o 23-godišnjem zaštitaru Danijelu B. iz Oklaja kao i tvrtci Securitas, kojoj je, ako se dokaže točnost policijskih sumnji spram njezinog djelatnika, direktno osim financijske, nanesena i poslovna šteta.

Sjedište tvrtke Securitas Hrvatska nalazi se u Zagrebu. Pokrivaju cijelu Hrvatsku s pet podružnica (Rijeka, Sisak, Slavonski Brod, Osijek i Split) i sedam poslovnica, što ukupno čini trinaest ureda, među kojima se nalazi i ured u Oklaju, odakle je osumnjičeni zaštitar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:37