UBIJEN ČOVJEK

Zaštitar sa Žitnjaka prvi put opisao što se dogodilo: ‘Pucao sam u zrak, pa prema njima. Valjda sam mislio da će me napasti‘

Zaštitar Siniša P. (47) navodno je rekao da "nema razumno objašnjenje" za incident koji se na Žitanju dogodio 21. srpnja
 Damir Krajac/CROPIX

Zaštitar tvrtke Noky Security Siniša P. (47), osumnjičeni za ubojstvo Antonija D. (36) te pokušaj ubojstva njegovog brata, navodno je rekao da "nema razumno objašnjenje" za incident koji se 21. srpnja dogodio u krugu tvornice na zagrebačkom Žitnjaku.

Podsjetimo, sumnja se da je Siniša P. iz službenog pištolja zapucao na dvojicu muškaraca koji su činili protupravne radnje kako bi ih, tvrdi tužiteljstvo, lišio života. Jedan od hitaca koje je ispalio pogodio je Antonija D. u tijelo i on je od posljedica nastrjeljivanja kasnije preminuo.

Večernji list neslužbeno doznaje da je ovako glasila navodna izjava Siniše P.: "Nemam razumno objašnjenje za to što se dogodilo. Pucao sam u zrak, pa prema njima. U jednom su se trenutku okrenuli i valjda sam pomislio da će me napasti. Nisam mislio da sam nekog pogodio..."

Večernji list piše i da je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Siniši P. nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu odredio mjere opreza, odnosno zabranio mu je da radi kao zaštitar. Sud je rekao da zbog te zabrane nema opasnosti od toga da ponovi djelo za koje mu se tereti, a uzeto je u obzir i da Siniša P. nikada nije prijavljivan.

Siniša P. se svakih 15 dana mora javljati policiji.

Večernji piše i da će se tijekom istrage saslušati brat Antonija D. te ljudi koje je on zvao u pomoć, a koji nemaju neposrednih saznanja od događaju.

Tužiteljstvo se ima pravo žaliti na ovu odluku suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 13:30