VAN KONTROLE

Žena (68) kod Višnjana prijetila policajcima: ‘Pustit ću psa na vas. Ozlijedit će vas!‘

Osumnjičena je na kraju redovnim putem kazneno prijavljena za prijetnje, opirala se prilikom uhićenja pa se i lakše ozlijedila

Ilustracija

 Dusko Marusic/Cropix

Totalno van kontrole bila je 68-godišnja žena kada je 23. kolovoza u prijepodnevnim satima u njezino dvorište, po nalogu, stigla porečka policija.

"Pustit ću na vas psa. Ozlijedit će vas", izvikivala je policajcima umirovljenica uz čije je odobrenje pas kojim je prijetila, neumorno lajao i agresivno nasrtao prema policajcima.

A obzirom da se 68-godišnjakinja oglušila na policijska upozorenja, policajci su je uhitili i uz uporabu sredstava prisile priveli u policijsku postaju. Obzirom da joj privođenje nikako nije sjelo, pružala je aktivni otpor pa je i lakše ozijeđena.

Iz PU istarske kažu da su navedenog datuma oko 10 sati po zahtjevu nadležnog suda pružali asistenciju prilikom provedbe sudskog akta na poljoprivrednoj površini na području Višnjana te da im je dotična dama počela prijetiti verbalno a potom i puštanjem psa na njih.

- Proveli smo istraživanje i utvrdili da je 68-godišnjakinja počinila kazneno djelo prijetnje. Prijavili smo ju kazneno u redovnom postupku nadležnom državnom odvjetništvu. A u svezi psa, obavijestili smo nadležnu veterinarsku stanicu radi preuzimanja životinje - pojašnjavaju iz istarske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 14:05