PAO RAZBOJNIČKI PAR

ZLATAR OBRANIO ZLATO U krađi uhvatio Slovenca (33) i Srpkinju (26), zaključao ih i zadržao do dolaska policije

 Nina Đurđević/Cropix

Zlatarsko-urarska radnja 'Gross' u zagrebačkoj Vlaškoj ulici trebala je biti laka meta razbojničkom paru , ali im je planove pomrsio njezin 63-godišnji vlasnik Darko Gross koji je lopove zaključao i zadržao do dolaska policije.

Tako je zahvaljujući pribranoj i hrabroj reakciji zlatara, na vrućoj policijskoj stolici završilo dvoje recidivista - Slovenac Alen S.(33) i Srpkinja Jelena K. (26).

Kako doznajemo, kradljivica Jelena je pozvonila na vrata zlatarnice oko 14 sati te ju je vlasnik pustio unutra. Fingirala je zainteresiranost za zlatne lančiće pa joj je zlatar dao na uvid jednu od paleta.

U tom je trenutku, temeljem prethodnog dogovora, na vrata zlatarnice pozvonio njezin partner Alen kojeg je zlatar, također, pustio unutra.

Promatrajući očito neko vrijeme navike zlatara, Alen je vrata radnje ostavio širom otvorena što je odmah odlučila iskoristiti Jelena koja je uzela nakit i krenula prema izlazu.

Ali trezvenost zlatara im je pomrsila planove jer je nju vlasnik uspio uhvatiti i prilikom naguravanja zatvoriti vrata zlatarnice.

Dvoje okorjelih lopova vlasnik je držao zaključane u carstvu zlata sve do dolaska policije.

Inače, oboje su stari policijski znanci evidentirani za niz imovinskih delikata, a Alen se ogriješio o zakon i zbog zloporabe opojnih droga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:32