GRBIĆEVA ISPOVIJEST

'DIJANA ČULJAK I JA UŠLI SMO U MOJ STAN. MOJA ŽENA JE POLUDJELA. TREBALA JE BITI NA PUTU...' Bivši šef policije na sudu

U iščekivanju proširene optužnice u slučaju Core Media, Vladimir Šelebaj i Dijana Čuljak vode niz sporova u kojima su nedavno svjedočili bivši šef policije Oliver Grbić i njegova bivša žena Neli Bezjak

Podizanje proširene optužnice u slučaju Core Media pitanje je dana. Nakon što je u veljači ove godine optužnica kojom se Vladimira Šelebaja teretilo da je preko fiktivnih usluga iz vlastite tvrtke Core Media izvukao oko 17 milijuna kuna, istraga je obuhvatila i njegovu bivšu suprugu, poznatu TV voditeljicu Dijanu Čuljak , koja je do sada bila svjedok u postupku protiv Šelebaja, pa će dvoje bivših supružnika sasvim izgledno dijeliti optuženičku klupu. Nadopunom istrage otkriveno je i da je iz Core Medije bilo izvučeno još 7 milijuna kuna za koje se nije znalo, pa se sada čitav iznos inkriminirane ilegalne dobiti popeo na 24 milijuna kuna. U sudskom će postupku Državno odvjetništvo točno toliki iznos pokušati oduzeti Vladimiru Šelebaju i Dijani Čuljak - svakome po 12 milijuna kuna. No dok će se zajedno boriti protiv ovrhe Državnog odvjetništva u kaznenom postupku u slučaju Core Media, dvoje bivših supružnika Šelebaj na Općinskom građanskom sudu vode niz međusobnih sporova zbog imovine koje je uglavnom pokrenuo Vladimir Šelebaj, tvrdeći da ga je bivša HTV-ova voditeljica praktički potpuno “opelješila”.

Dokazuje prevaru

Naime, još u svibnju 2011. Šelebaj je podnio zahtjev za osiguranje svojega dijela bračne stečevine teške oko 11 milijuna kuna. Riječ je o novcu koji je tada bračni par Šelebaj zaradio prodajom zgrade u Gundulićevoj 55 Prvoj umjetničkoj gimnaziji. Zgradu površine 650 metara kvadratnih bračni par Šelebaj “stvarao” je otkupljivanjem stana za stanom na navedenoj adresi, sve dok nisu otkupili čitav objekt. Zgradu je Šelebaj u potpunosti prenio na svoju tadašnju suprugu, pa je i novac od prodaje - 11,200.000 kuna - 2009. sjeo na njezin račun. No njihov se brak u međuvremenu raspao, a Šelebaj je pokrenuo spor tvrdeći da mu je Čuljak umjesto njegovih 5,6 milijuna kuna isplatila samo 1,8, odnosno da mu je uskratila još 4,3 milijuna kuna. Šelebaj je u tom predmetu ishodio i blokadu računa Dijane Čuljak smatrajući da će ona taj novac skriti, no sud je mjeru odobrio tek krejem studenoga prošle godine, dakle godinu i pol dana nakon što je to Šelebaj predložio, a kada su računi Dijane Čuljak konačno bili blokirani, na njima je navodno bilo samo nekoliko tisuća kuna. Naime, sutkinja Općinskoga suda najprije je odbacila prijedlog za blokadom, da bi nakon što je Županijski sud ukinuo to rješenje te predmet dao drugome sucu u stidenome 2012. bilo doneseno rješenje o blokadi. No osim ovoga spora, Šelebaj pred Općinskim sudom protiv svoje bivše supruge vodi još jedan puno zanimljiviji spor, koji je nedavno aktualizirao ono o čemu su mediji u Hrvatskoj najprije izvještavali kao o najvećoj ljubavno-policijskoj aferi, da bi na žalost njezinih protagonista ta veza sve više gostovala u crnim kronikama, a sve manje u društvenim rubrikama.

Riječ je o sporu u kojemu Šelebaj pred Općinskim sudom u Zagrebu traži opozivanje ugovora kojim je svojoj tadašnjoj supruzi Dijani Čuljak - darovao 1,5 milijuna kuna. Kako bi u tom sporu uspio, želi dokazati da ga je Dijana Čuljak, dok su bili u braku, varala s tadašnjim ravnateljem policije Oliverom Grbićem.

Gruba nezahvalnost

Prema pravnom tumačenju, naime, takva izvanbračna veza mogla bi predstavljati tzv. grubu nezahvalnost, te bi bila osnova za povrat novca Šelebaju. Šelebaj je kao svjedoka izvanbračne veze svoje bivše supruge s Grbićem predložio Grbićevu bivšu suprugu, Dijana Čuljak je kao svjedoka pozvala Grbića, a bivši supružnici Grbić dali su - oprečne iskaze. Neli Bezjak je u svom iskazu u veljači ove godine de facto ustvrdila kako njezin suprug jest bio u vezi s Dijanom Čuljak, te kako ta veza jest bila razlog njihove rastave. Prve promjene u ponašanju svojega supruga odvjetnica je primijetila kad je on 2009. nakon imenovanja na mjesto glavnog ravnatelja policije došao u Zagreb iz Rijeke, gdje je živio zajedno s njom i djecom. Prema njezinim riječima, Grbić se odjednom počeo opirati ideji da se i njegova obitelj doseli u Zagreb s njim, no oni su ipak došli, a ubrzo je zbog njegovih čestih izbivanja supruga počela sumnjati da se radi o trećoj osobi. Ubrzo su u njihov stan počeli za Grbića dolaziti i pokloni, a do supruge su došle glasine kako je njezin suprug u poznatim zagrebačkim restoranima bio viđen u društvu Dijane Čuljak. U mobitelu mu je pronašla i vrlo intimne poruke od HTV-ove voditeljice, no šok je uslijedio jedne noći u kolovozu 2010. kada je Neli Bezjak neočekivano u Zagreb došla dan ranije nego što je bilo predviđeno. Oko dva sata ujutro u stan su došli Grbić i Dijana Čuljak, a susret je prema riječima Neli Bezjak bio šokantan kako za nju, tako i za njih. Upravo taj neugodni događaj bio je prekretnica nakon kojega se odvjetnica odlučila za rastavu.

Mediji su još u lipnju 2011. objavili da su tadašnji glavni ravnatelj policije Oliver Grbić te HTV-ova voditeljica Dijana Čuljak u ljubavnoj vezi, premda su oboje tada još bili u braku, Čuljak sa Šelebajem a Grbić s odvjetnicom Neli Bezjak. Težinu priči, koja bi inače svoje mjesto pronašla u trač-rubrikama, dala je činjenica da je Grbić tada obnašao dužnost prvog policajca države, te da se smatrao stranačkim čovjekom tadašnjeg HDZ-a, točnije Ive Sanadera i Roberta Ježića, protiv kojih su upravo počinjale istrage radi raznih vrlo sumnjivih dealova. Od kojih će najveći biti, kako se iz današnje perspektive čini, Ježićevo svjedočenje o navodnoj prodaji upravljačkih prava u Ini mađarskom MOL-u, za što je Sanaderu, prema nepravomoćnoj presudi isplaćeno 5 milijuna eura. U trenutku objave teksta o ljubavnoj vezi o navodnim Grbićevim makinacijama progovorio je i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Tvrdio je da je Grbić stranačkom vrhu HDZ-a predlagao da protiv čelnih ljudi SDP-a podnose anonimne kaznene prijave. Policija je svojevremeno sve te Polančecove tvrdnje odbacila kao neosnovane.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 14:44