ODVJETNICA RODITELJA

‘Ako je informacija istinita, onda je to ozbiljan skandal! Ovo baca pravo svjetlo na sve izjave koje su davale institucije...‘

Nakon što se cijeli razred zbog njega ispisao iz škole, nasilnog učenika sada premještaju u drugu školu

Ana Marija Vegar

 Ivana Grgić/Cropix

Drama s ispisivanjem 14 djece iz jednog razreda zagrebačke osnovne škole u ponedjeljak je dobila neočekivani obrat. Nakon što je Jutarnji list prvi otkrio šokantan slučaju bullyinga u osnovnoj školi, koji mjesecima nitko od nadležnih nije rješavao, na prvi dan nastave održan je hitni sastanak u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih s predstavnicima Gradskog ureda, AZOO-a, ravnateljicom škole i roditeljima spornog učenika.

Dogovoreno je da će roditelji učenika zatražiti premještaj u drugu osnovnu školu, zahtjev će predati u utorak ujutro, a obavljen je i razgovor s ravnateljem škole u koju učenik treba prijeći.

"Stručna služba škole će sa savjetnicima AZOO-a pripremiti prelazak i pratiti socijalizaciju učenika u novoj sredini. Gradski ured izdat će sva potrebna rješenja za učenika iz svoje nadležnosti koja su potrebna za nastavak školovanja", napisali su iz Ministarstva na naš upit o zaključku sastanka.

Odvjetnica roditelja ispisane djece, Ana Marija Vegar, rekla nam je da još nikakvu informaciju iz Ministarstva niti ona niti roditelji nisu dobili službeno.

"Ako je informacija koju smo pročitali iz medija istinita, onda ovo možemo proglasiti ozbiljnim skandalom. Djeca su danas krenula u druge škole, a razreda više nema. Ovo baca pravo svjetlo na sve izjave koje su davane od institucija zadnja dva dana. Rekli su da su napravili sve što je u njihovoj moći, što se pokazalo da nije istina, i rekli su da zakonodavni okvir nije prikladan za rješavanje ovakvih situacija što također nije istina", rekla nam je Vegar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 18:25