PREDSTAVLJEN ‘VERNE‘

ANKETA Biste li se vozili u robotaksiju Mate Rimca?

Vožnja počinje prije nego što auto dođe, u aplikaciji ćete moći namjestiti sve - poručio je suosnivač Adriano Mudri

Mate Rimac

 Goran Mehkek/Cropix

"Danas govorimo o našem najambicioznijem projektu dosad. Želimo izgraditi najbolje moguće iskustvo za sve. Najbolje, najčistije, najmodernije iskustvo, za cijenu obične vožnje. Svi će imati iskustvo kakvo imaju milijarderi u svojim autima s vozačima", ovim je riječima Mate Rimac predstavio usluge svog robotaksija, kao i samog automobila koji će obavljati tu uslugu u Zagrebu od 2026. godine. Predstavljanje ekosustava urbane mobilnosti Rimčeve preimenovane tvrtke Verne otvorio je predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, no nije sve baš išlo po planu.

Auto se trebao popeti na pozornicu na kojoj je stajao Rimac, no čini se da je došlo do problema. Opširnije pročitajte OVDJE

image

Adriano Mudri

Goran Mehkek/Cropix

"Vožnja počinje prije nego što auto dođe, u aplikaciji ćete moći namjestiti sve. Kada uđete, prvo se morate zavezati pojasom, bez toga nema vožnje. Pred vama je ekran od 43 inča, koji nije samo za zabavu, nego možete na njemu i pratiti vožnju. Glazbu možete pojačati koliko god želite na 17 zvučnika", rekao je okupljenima u Rimac Kampusu u Kerestincu suosnivač i glavni direktor dizajna Vernea, Adriano Mudri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 14:28