VRIJEDNA POKRETNINA

ANTE TOMIĆ O KRNTIJI U KOZARČEVOJ Pojavio se Renault, možda se naplatimo od Sanadera

Zagreb, 161013.Vucna sluzba dovozi automobil Renault 8 u vlasnistvu bivseg premijera Ive Sanadera u Kozarcevu ulicu, s imanja mesara Stjepana Fiolica pored Velike Gorice gdje je bio garaziran.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

Mnogi se pitaju gdje je Ivo Sanader sakrio golemo bogatstvo koje je ukrao voljenom narodu i jedinoj domovini. Da mu supruga Mirjana slučajno ostavi otvorena dvorišna vrata, sjatilo bi se učas njih stotinjak da ašovčićima prekopaju svaki pedalj vrta vile u Kozarčevoj.

Drugi opet žude za time da ih se samo nakratko ostavi nasamo s bivšim premijerom. “Di su pare, razbojniče?!” pitali bi, lijevom grabeći lupeža za Brionijevu šivanu košulju, a desnom ga nesmiljeno šamarajući. Nažalost, sve mora biti službeno i prema zakonu, a službenici zakona neshvatljivo su popustljivi. Nagađa se da ih je Sanader nekako podmitio, što bi drugo moglo biti, i od opljačkanih milijuna zasad nema ni traga ni glasa.

Pojavljuju se, istina, nekakve slike, Bukovci, tako nešto, ali jedan što u primaćoj sobi ima sliku rečenog autora, original Bukovca, skinuo ga je s Kraševe bombonjere, tvrdi kako to nije bogzna kakva vrijednost. Prije nekog vremena pojavila se ipak slabašna nada da bi se ogorčeni hrvatski puk nekako mogao obeštetiti. Sanaderov nekadašnji pajdaš, mesar Štef Fiolić, koji je u međuvremenu promijenio stranu, u prijelaznom roku za simboličan iznos potpisao za momčad Državnog odvjetništva, ostavio je na pločniku u Kozarčevoj pravi dragulj francuske automobilske industrije, Renault 8, 1967. godište, registriran, originalni dijelovi, prvi vlasnik, cijena na upit.

Riječ je o takvom raritetu da na čitavom eBayu ne prodaju ni jedan slični. Nešto se ovih krntija nudi samo na domaćim oglasnim portalima. Vlasnici ih prodaju za neznatne pare, a prema dogovoru može i zamjena za bređu krmaču jorkširske pasmine ili očuvane metalne bačve od dvjesto litara. Kada prodamo taj Renault 8 iz 1967., svaki od četiri i po milijuna Hrvata koji osjećaju da ih je Ivo Sanader osobno opljačkao, dobit će oko 0,0038 lipa. Oročite to pametno i do smaka svijeta, koji najavljuju za kolovoz 2880., mogli biste lijepo uštedjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:41