‘NIJE PREKRŠAJ‘

Anto Đapić napao policiju zbog kazne za ‘Za dom spremni‘, vidjeli su to, pa su je - ukinuli

Policijski službenik je kaznu od 700 eura ispisao vozaču na čijem je vozilo uočio tri naljepnice

Kazna za Za dom spremni

 Facebook/

Kaznu od 700 eura, odnosno nalog kojim je policajac Policijske postaje Slunj kaznio u petak vozača zbog tri naljepnice na vozilu s amblemima HOS-a i natpisima "Za dom spremni" PU karlovačka je danas stavila van snage. Kažu sada da ti natpisi ne čine obilježja prekršaja, ali provest će "kriminalističko istraživanje na temelju prethodno zaprimljene prijave građanina, u smislu utvrđivanja jesu li postojala ili još postoje druga obilježja na vozilu kojima bi se ostvarivali elementi prekršaja".

Reagirali su tako na Facebook objavu bivšeg saborskog zastupnika Ante Đapića potvrđujući da je nalog koji je on danas objavio autentičan. Radilo se, dakle, o kazni zbog remećenja javnog reda i mira koju je policajac ispisao vozaču Opela u mjestu Točak na Državnoj cesti D-1, a u čiju je obranu stao Anto Đapić.

- Nastavno na Facebook objavu gospodina Ante Đapića, obavještavamo da je objavljeni nalog autentičan. Izdali su ga policijski službenici Policijske postaje Slunj 23. kolovoza budući da su utvrdili da na javnom mjestu na osobnom vozilu ima istaknute tri naljepnice čime su smatrali da je 62-godišnjak počinio prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. S obzirom na naknadno utvrđeno i činjenicu da isticanje navedenih natpisa ne čini obilježje spomenutog prekršaja, sporni nalog je rješenjem stavljen izvan snage, pojasnili su u PU karlovačkoj.

Đapić je u svojoj objavi napisao kako je primio "presliku sramotne kazne koju je neki policajac, pripadnik karlovačke Policijske uprave u mjestu Krnjak, ‘odrezao‘ hrvatskom državljaninu jer je zamislite u svom osobnom automobilu imao čak tri naljepnice oznake HOS koje sadrže u svom amblemu i pozdrav, ratni pozdrav ove postrojbe ZA DOM SPREMNI! Ukazujem ministru Božinoviću kako je ovaj postupak policajca jasno kršenje zakona i to nekoliko zakona, a posebno Zakona o pravima hrvatskih branitelja! Ovaj čin policajca je eklatantno kršenje zakona, proizvoljno tumačenje Zakona o remećenju javnog reda i mira i zloporaba časne odore hrvatskog policajca koji je ‘odrezao‘ kaznu od 700 € hrvatskom državljaninu, koji je možda i bio pripadnik HOS-a ili je član obitelji pripadnika HOS-a!‘ napisao je Đapić, pozivajući na reakciju ministra Davora Božinovića.

- Idući korak bi mogao biti ulazak u privatne kuće i stanove i kažnjavanje ljudi zbog posjedovanja oznaka, odora i barjaka HOS-a! Ja ću sada obući majicu HOS-a i idem na kavicu u lokalni kafić, možda naiđe policajac i ‘rebne‘ mi kaznu od 700 € kao ratnom načelniku HOS-a i brigadiru Hrvatske vojske!‘ - piše Đapić, završavajući svoje Facebook pismo pozdravom - Za dom spremni".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. kolovoz 2024 16:08