ELITA

ATJ Lučko traži nove članove, stigle kamere HRT-a, zapovjednik poručio: ‘Bez ove dvije stvari ni ne pomišljajte dolaziti...‘‘

Dodaje kako su kriteriji za pripadnike postrojbe visoke i svi ih pripadnici postrojbe moraju zadovoljavati.

Pripadnici ATJ Lučko

 /Robert Fajt/Cropix

O našoj najelitnijoj policijskoj postrojbi govorilo se u Dnevniku HRT-a. Novinarka Zrinka Grancarić je razgovarala u središtu antiterorističke postrojbe Lučko s Krunoslavom Zubakom, pomoćnikom zapovjednika ATJ-a Lučko.

Nedavno se održalo testiranje za novu generaciju pripadnika postrojbe. Zubak je naglasio kako su testiranja psihofizičkog karaktera.

- Svi se policijski službenici mogu javiti na natječaj. Testiramo motoričke sposobnosti i razne testove te svi koji to prođu pozivaju se na selekcijsku obuku koja traje minimalno 6 mjeseci, kazao je.

Dodaje da je kod kandidata najvažniji karakter. Kako kaže, moraju pokazati hrabrost, odlučnost da će ustrajati na cilju.

- Mi smo tu da im damo stručnost kako bi mogli izvršavati sve zadatke, naglasio je.

Zubak je pokazao na polaznicima koji su zadovoljili, opremu koja je, kako kaže, najmodernija balistička oprema.

- Naši stručnjaci sami odlučuju koja je oprema najadekvatnija za izvršavanje zadaća. Imamo punu potporu da sami odabiremo sredstva za izvršenje zadaće, rekao je Zubak.

Naglašava kako je najvažnije biti timski igrač. Dodaje kako su kriteriji za pripadnike postrojbe visoke i svi ih pripadnici postrojbe moraju zadovoljavati.

Odlučnost i hrabrost, bez toga ni ne dolazite poručio je Zubak.

Cijeli video prilog iz Dnevnika HRT-a možete pogledati na sljedećem linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 04:43