GAŠENJE U TIJEKU

Automobil kod Šibenika naletio na kamen i zapalio se, požar se proširio na veliko područje, stigli i kanaderi!

Nesreću je skrivio 64-godišnji muškarac dok se polukružno okretao

Kanader, ilustracija

 Goran Sebelic/Cropix

Nova buktinja u Dalmaciji izbila je danas u popodnevnim satima i to nakon što je došlo do prometne nesreće.

Iz PU šibensko-kninske kažu da je u 15.25 sati na nerazvrstanoj cesti Vrpolje - Perković došlo do prometne nesreće kojom prilikom se vozilo samozapalilo i izazvalo požar većih razmjera. Nesreću je skrivio 64-godišnji muškarac u automobilu šibenskih oznaka dok se polukružno okretao.

Pritom je, kažu iz policije, izletio van kolnika i naletio na kamen nakon čega se auto zapalio. Sreća u nesreći je da nitko nije pritom ozlijeđen, međutim, ubrzo je uslijedio posao za vatrogasce.

- Požar se proširio na nisko raslinje i makiju te je u tijeku gašenje požara u kojem sudjeluje 38 vatrogasaca s 13 vozila i 2 kanadera - kažu iz policije.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice naknadno su priopćili da se radi o požaru niskog raslinja, makije i masline na površini od 17 hektara, koji je trenutno pod nadzorom gasitelja.

U gašenju su sudjelovala 3 zrakoplova Canadair CL 415, a trenutno su na požarištu 42 vatrogasca s 15 vozila iz JVP Šibenik, IVP Šibenik, VZŽ Šibensko-kninske te DVD-a Brodarica-Krapanj, Grebaštica, Perković, Šibenik, Zablaće, Zaton i Bilice.

Još jedan požar u Šibensko-kninskoj županiji trenutno je aktivan, javlja Hrvatska vatrogasna zajednica. Zaprimili su dojavu o požaru na području Knin - Crvena zemlja u 15.25 sati.

Gori nisko raslinje i makija, a u gašenju sudjeluju četiri zrakoplova Canadair CL 415. Trenutno je na požarištu 26 vatrogasaca s 11 vatrogasnih vozila iz JVP Knin, IVP Šibenik te DVD-a Biskupija, Ervenik, Sveti Juraj Kistanje i Knin.

U Zadarskoj županiji, također je ranije došlo do požara na otvorenom prostoru na području Bibinja, koji više nije aktivan. Dojavu su zaprimili u 12.34 sata, a opožareno je nisko raslinje i borova šuma na površini od 2 hektara.

U gašenju sudjelovalo je 17 vatrogasaca s 9 vozila iz JVP Zadar, VZŽ Zadarske, DVD-a Sveti Filip i Jakov, Sveti Mihovil Galovac, Zadar i DVD-a Općine Sukošan. Iz zraka su djelovala 2 Canadaira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. kolovoz 2024 11:24