NEVIĐENA PLJAČKA KUĆE

BANDA IZ KUĆE U DUBRAVI ODNIJELA 1,5 MILIJUNA KUNA! Ključ su pronašli kod ulaznih vrata

Zagrebačka policija uhitila je pet osoba osumnjičenih za krađu dragocijenosti iz obiteljske kuće u Dubravi, u vrijednosti milijun i 500 tisuća kuna.

Nakon dovršetka kriminalističke istrage, zbog sumnje za sudjelovanje u krađi u kojoj je otuđen novac, dokumenti i sefovi s nakitom, uhićena su četiri 19-godišnjaka i jedan 36-godišnjak.

Trojica 19-godišnjaka osumnjičena su za krađu, 36-godišnjak za pomaganje, a četvrti 19-godišnjak za prikrivanje krađe.

Trojica osumnjičenika 2. listopada u večernjim satima osobnim su se vozilom dovezli do obiteljske kuće 45-godišnjakinje na području Dubrave, znajući za odsutnost ukućana. Jedan od njih ostao je u automobilu, dok su druga dvojica pronašli ključ ulaznih vrata (od ranije su znali gdje ga ukućani odlažu) te ušli u obiteljsku kuću i otuđili novac, dokumente i sefove u kojima se nalazio nakit te po izlasku zaključali vrata i odložili ključ gdje su ga i pronašli.

Osumnjičeni trojac potom se odvezao do 36-godišnjaka koji im je obio sefove, za naknadu od 1000 kuna. Petoosumnjičenom su predali otuđeni nakit za što im je on isplatio 75.000 kuna koje su trojica 19-godišnjaka međusobno podijelila.

Ukupna materijalna šteta koja je nastala počinjenjem ovog kaznenog djela iznosi oko 1.500.000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju svi osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je Općinskom državnom odvjetništvu podneseno posebno izvješće, navodi policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:51