OGLASIO SE DP-ovac

Bartulici sve što zaradi ode na kredite, ovako je to pokušao objasniti: ‘To je prljava kampanja! Evo tko stoji uza nje‘

Bartulici i obitelji, ako je vjerovati imovinskoj kartici, za život ostaje zaista zanemariv iznos

Stjepo Bartulica

 Damjan Tadic/Cropix

Zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica došao je u središte interesa javnosti kad je otkriveno da ima dva kredita na koja mu odlaze gotovo sva mjesečna primanja.

Kako je pisao Index, Bartulica je u prosincu prošle godine na otoku Prviću je kupio kuću na tri etaže i vrt za 300.000 eura. Prije toga je kod Zagrebačke banke podigao kredit od 270 tisuća eura, tako da mu mjesečna rata iznosi 2351,43 eura.

No Bartulica već od ranije ima kredit od 270 tisuća eura podignut 2013. godine, za koji plaća 1211 eura mjesečno, a podignut je na 30 godina. Prema tome ispada da Bartulica na dva kredita mjesečno troši 3562 eura.

Kako stoji u imovinskoj kartici, Bartulica ima prihode od 3096 eura neto, plus još 50 eura ostalih prihoda, a supruga mu ima prihode od 551 euro.

Prema ovoj računici, čini se da zastupnik DP-a sve svoje prihode troši na otplatu kredita, nakon čega mu za život ostaje zanemariv iznos.

Osim spomenute kuće na Prviću koja ima 142 kvadrata, Bartulice posjeduju stan od 117 kvadrata u Zagrebu, koji je kupljen kreditom banke.

Bartulica je 2013. godine dobio taj kredit na 30 godina u dobi od 43 godine. Naime, to znači da bi kredit iz 2013. godine trebao otplatiti do svoje 73. godine. Banke obično gledaju da otplata bude gotova najkasnije do 67. godine.

Bartulica po prijavljenoj imovinskoj kartici posjeduje i oranicu u Dugom Selu od 3130 kvadratnih metara, koju je dobio darovnim ugovorom.

Nakon što su se u medijima pojavili napisi o imovini i dva kredita na koji mu odlaze gotovo sva primanja, na Facebooku se oglasio i sâm Bartulica.

- Rekao sam kako ću postati meta, što se i vidi zadnjih tjedana. Maja Sever najavljuje kako je Index krenuo s blaćenjem. Pokušavaju spriječiti moj ulazak u Europski parlament gdje ću zastupati vrijednosti koje Maja Sever, ekipa iz neMožemo, Telegrama, Novosti i sličnih, preziru, napisao je Bartulica.

- Sve što moja obitelj posjeduje stekli smo na pošten i transparentan način. Sve zakonske obaveze koje imam kao saborski zastupnik sam ispunio. Sve ostalo je prljava kampanja radikalne ljevice i Možemo protiv Domovinskog pokreta! Ovo sve je samo dokaz da sam na ispravnom putu. Hvala svima na podršci, napisao je.

U komentarima je dobio mnogo poruka podrške, no bilo je i onih u kojima ga građani pitaju da im pojasni kako uspijeva preživjeti s 38 mjesečno, koliko bi mu trebalo ostati kad poplaća sve kredite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. kolovoz 2024 02:54