PRIJAVLJENI PREVARANTI

BESRAMNO ISKORIŠTAVANJE IZBJEGLICA Eure im mijenjali po tečaju od 5 kuna, prijevoz do Beča naplaćivali 7.000 eura, a vozili samo do granice s Mađarskom

I dok hrvatska policija danonoćno osigurava zemlju i pomaže izbjeglicama kojih je kroz Hrvatsku od početka krize prošlo više od 25 tisuća, u isto vrijeme policajci hvataju prevarante koji bešćutno zarađuju na kriznoj situaciji.
Zagreb, 180915.Na zagrebacki Glavni kolodvor dolazi sve vise izbjeglica koje traze nacin da krenu prema zapadu.Za prijevoz do slovenske granice koriste se taxi uslugama.Na fotografiji: izbjeglice na Glavnom kolodvoru.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

Dosad je zabilježeno najmanje 14 slučajeva kada su kao ilegalni taksisti naplaćivali vrtoglavo uslugu prijevoza ili su pak, po nekom svom tobože “povoljnijem” tečaju, mijenjali izbjeglicama eure u kune. Upravo zbog toga MUP trenutačno provodi isto toliko kriminalističkih obrada nakon kojih će uslijediti odgovarajuće prijave.

Na opću sramotu stanovnika Belog Manastira koji bezrezervno pomažu izbjeglicama, u njihovu mjestu ima i onih koji “pomažu” kršeći zakon.

Tako je u Belom Manastiru osmišljen poseban valutno-ulični tečaj za izbjeglice prema kojem su im za 50 eura davali 250 kuna.

Put od Belog Manastira do Osijeka, pod izgovorom da je to dalek put, po osobi su naplaćivali vrtoglavih 400 eura, a u jednom slučaju ilegalno taksiranje neregistriranim automobilom čak do Beča jedan je čovjek naplatio 7000 eura, no umjesto u austrijsku prijestolnicu, iskrcao ih je kraj granice s Mađarskom.

Kad je do MUP-a došla ta informacija, a nakon koje se Slavonijom odmah proširila vijest da su na autocesti prema Zagrebu angažirane “dodatne” policijske Kobre koje hvataju ilegalne taksiste i prevarante koji taksiraju na crno i skupo naplaćuju vožnju, nepoznati lovci u mutnom došli su na drugu ideju - počeli su koristiti županijske ceste, a izbjeglicama su govorili da su ti putovi “za njih sigurniji, za razliku od glavnih prometnica, jer ih Vlada Republike Hrvatske želi vratiti natrag u Srbiju”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:23