NOVI GAF

Bizaran govor ministra Grlića Radmana pred HDZ-ovcima već danima kruži mrežama, morate ga vidjeti...

‘Neobične‘ konstrukcije rečenica nisu strane Plenkovićevom šefu diplomacije...

Gordan Grlić Radman

 Screenshot

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman prošlog je vikenda sudjelovao na 21. Općem saboru HDZ-a, a dio njegovog govora koji je ondje održao postao je hit na društvenim mrežama.

"Kažu da se jutro pozna, da je bolje, ovaj, krenuti od jutra jer ovaj povečeri večer je takva, međutim po večeri se dan pozna.

Moramo zasukati rak rukave. Moramo se dobro oznojiti jer jedino na taj način možemo učiniti nešto. Moramo biti hrabri, moramo biti mudri. Ne možemo biti hrabri jer hra, ako je hrabrost, može biti ludost. A mudrost, nije dovoljno sjediti pod šljivom i misliti o filozofiji jer biti u sigurnoj zoni ne dobivaš ništa, a gubiš puno. Prema tome, ujediniti hrabrost i mudrost. Živjeli! Bog vam."

‘Neobične‘ konstrukcije rečenica nisu strane Plenkovićevom šefu diplomacije, pa se tako krajem 2020., nakon posjeta ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova Zagrebu pohvalio: "Ja sam imao jednu knjigu pjesama i otkrio sam tu jednu toplu dušu, poetsku, Sergeja pa sam ja na ruskom čitao poeziju. Koju je pisao Sergej Lavrov. Dakle, on je i pjesnik uz to što je i poznati diplomat, najdugovječniji ministar vanjskih poslova..."

Još jedan prilično neugodan trenutak Grliću Radmanu dogodio se u studenom 2023. kada je sudjelovao na konferenciji o jačanju i proširenju Europske unije u Berlinu.

Naime, Grlić Radman je pozirao za grupnu fotografiju, a do njega je stajala njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock.

Kad je stao kraj nje, ministar Grlić Radman joj je pružio ruku i pokušao je poljubiti, a onda je uslijedio fijasko. Njemačka ministrica, kojoj je bilo vidno neugodno, izmicala se od njegovog poljupca.

Kako je to izgledalo možete pogledati u videu ispod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2024 12:47