PADOVI RAMPE

Butković o incidentima na trajektima Jadrolinije: ‘Bitno je da istraga bude neovisna. Ako postoji odgovornost, poduzet ću korake...‘

- Kad budem imao konačno izvješće upravne istrage Ministarstva, moći ću reći nešto više, rekao je Butković

Oleg Butković

 Goran Mehkek/Cropix

Nakon što je u utorak pala još jedna rampa na trajektu, o tim se incidentima danas oglasio ministar prometa Oleg Butković.

Rekao je da još uvijek nema rezultata istrage o padu rampe na trajektu Lastovo, gdje su poginule tri osobe.

- Kad budem imao konačno izvješće upravne istrage Ministarstva, moći ću reći nešto više. Meni je bitno da istraga bude neovisna, da nitko nema utjecaja na ljude koji provode istragu i to je moja zadaća kao ministra, da to osiguram. Kad budem imao potpisanu istragu, sigurno ću poduzeti korake koje sam dužan poduzeti. Ako postoji bilo čija odgovornost za ovu nesreću, poduzet ću odgovarajuće korake u tom trenutku, rekao je Butković, prenosi N1.

Smatra da u javnost nije smio doći nacrt završnog izvješća o provedenoj upravnoj istrazi u predmetu pomorske nesreće broda Lastovo, koju je provela Uprava sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a prema kojemu je za nesreću odgovoran predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta.

- Tko god je to napravio, nije napravio korist da se sazna istina. Ja nemam uvid u nacrte niti on što Povjerenstvo radi. Kad stigne konačno izvješće ćemo vidjeti što dalje, dodaje Butković.

I kod jučerašnjeg slučaja pada rampe na trajektu Supetar provest će se upravna istraga, kaže Butković i dodaje da i taj pad rampe ukazuje na to da nešto sustavno nije u redu. Dodaje da DORH provodi svoju istragu, dok istraga Ministarstva ne ispituje kaznenu, već prekršajnu odgovornost.

- Glavna istraga će pokazati postoje li u sustavu anomalije, nepravilnosti.

Nije htio odgovoriti na pitanje ima li Sopta i dalje potporu premijera Plenkovića, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2024 13:21