‘BEZ OBJAŠNJENJA‘

Čelnik Hrvatskih suverenista: ‘Zabranili su mi ulazak u Srbiju, od ministra Grlića Radmana tražim osvetu!‘

Unatoč diplomatskoj putovnici i službenoj najavi od saborskog protokola, odbijen mi je ulazak u Republiku Srbiju, kaže Marijan Pavliček

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček 

 Damjan Tadic/Cropix

Zabranili su mi ulazak u Srbiju, od našeg Ministarstva vanjskih i europskih poslova očekujem upućivanje diplomatske note Beogradu, poručio je danas saborski zastupnik i predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček koji je, kako kaže, danas službeno putovao u susjednu državu gdje je trebao sudjelovati na kulturnoj manifestaciji bunjevačkih Hrvata u Subotici.

- Unatoč diplomatskoj putovnici i službenoj najavi od strane protokola Hrvatskog sabora glede prelaska državne granice, odbijen mi je ulazak u Republiku Srbiju. Danas sam trebao službeno kao saborski zastupnik i član saborskog Odbora za Hrvate izvan Hrvatske prisustvovati najvećoj i najstarijoj kulturnoj manifestaciji bunjevačkih Hrvata, Dužijanca u Subotici.

"Držali su me na granici sat vremena"

Nažalost, nakon sat vremena zadržavanja na granici zabranjen mi je ulazak u Republiku Srbiju, uz uručeni pisani dokument, ali bez dodatnih objašnjenja. Stoga zahtijevam od Ministarstva vanjskih poslova upućivanje diplomatske note Republici Srbiji te uvođenje politike reciprociteta. Nepojmljivo je da se hrvatskim državnim dužnosnicima onemogućava ulazak u Republiku Srbiju kako bi podržali kulturno djelovanje hrvatske zajednice u Vojvodini, a istovremeno srbijanski dužnosnici, kako državni tako i lokalni, slobodno prisustvuju raznim kulturnim manifestacijama srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj - poručio je predsjednik Hrvatskih suverenista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. kolovoz 2024 11:44