Novinarka iz Novog lista Gabrijela Galić na N1 televiziji komentirala je vruću medijsku temu - brojna otkrića salmonele u uvezenim mesnim proizvodima. Upitana je jesmo li i do sada imali ovoliko slučajeva salmonele pa javnost nije znala, ili su se u zadnje vrijeme naredali slučajevi vezani za nekontrolirani uvoz.
- Negdje smo na sredini vjerojatno. Ovo je PR-ovski dobra situacija za ministra poljoprivrede. Prije nije bilo izvještavanja javnosti. Europski informacijski centar je izviješten, pa s obzirom na to da je proizvod povučen s tržišta računalo se da nema potrebe da se izvijesti javnost - kaže Galić.
Ističe da je problem i u krizi - ljudi na akcijama kupuju i trpaju u zamrzivače.
- Imamo velike probleme s hranom, jer su kontrole hrane koje dolaze manje nego za ono što je proizvedeno u Hrvatskoj. Ne razmišlja se o tome radi li se o domaćem proizvodu, već ljudi gledaju kako da prežive što više dana sa što manje. To pogađa i druge zemlje - kaže ona.
Ministar Tomislav Tolušić je, smatra Galić, postupio potpuno u redu - za svaku sličnu situaciju koja se dogodi otvoreno treba izvijestiti javnost.
- Ljudi kupuju zalihe kad je nešto jeftino. Salmonela se ne uništava zamrzavanjem, a pitanje je i kako se termički obrađuje - navodi ona te dodaje da bi se građani prilikom kupovine trebali upitati zašto je nešto na rasprodaji.
- Dakle, zašto je nešto duplo jeftinije? Ili proizvod ne valja, ili netko tko je to radio nije plaćen, ili nisu plaćeni dobavljači ili je doista stvar u nečemu što je zaista nekvalitetno - navodi Galić, piše N1.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....