STRAŠNA TRAUMA

Član posade satima je sjedio na klupici na suncu, ljudi su molili da mu netko pomogne, Hitna je došla tek iza 19 sati...

Glasnogovornica Jadrolinije kaže da je zapovjednik broda također bio u velikom šoku i da će članovima posade biti osigurana psihološka pomoć

Nesreća na Lošinju

 Damir Skomrlj/CROPIX

Očevid nesreće na Lošinju, u kojoj su smrtno stradala tri mornara s trajekta Lastovo, a jedan je teško ozlijeđen, nastavio se i u ponedjeljak ujutro, a budući da se trajekt ne smije micati, zamjenski brod Vladimir Nazor skraćeno će voziti liniju samo do Premude, rekli su nam u Jadroliniji.

Glasnogovornica Marija Zaputović Mavrinac kaže nam da će se normalna linija, prema njihovim očekivanjima, nastaviti u utorak.

Potvrdila je i da je jedan član posade, koji je iz neposredne blizine svjedočio nesreći, završio na odjelu psihijatrije u riječkom KBC-u zbog šoka koji je doživio. To je pomorac koji je, kako smo u nedjelju pisali, u stanju šoka satima bio na klupici na suncu nedaleko od trajekta, a Hitna pomoć došla je po njega tek iza 19 sati, iako su je iz Lošinja više puta zvali. Svjedok nam je ispričao da je hitna stigla tek nakon intervencije gradonačelnice.

Glasnogovornica Jadrolinije kaže da je zapovjednik broda također bio u velikom šoku i da će članovima posade biti osigurana psihološka pomoć. Istragu će sad preuzeti Agencija za zrakoplovne i pomorske nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2024 12:03