PEH U DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU

Svratio u DORH, a oni ga odmah uhitili

Handcuffed Suspect
 © Corbis. All Rights Reserved.

Zagrepčanin Siniša P. uhićen je i priveden na Županijski sud po europskom uhidbenom nalogu (EUN) koji je zbog kaznenog djela zloporabe opojnih droga za njim raspisala Belgija.

Odvjetnik Krešimir Krsnik rekao je da se njegov klijent protivi izručenju, ali nije želio govoriti o detaljima EUN-a.

No, kako doznajemo na sudu, Siniša P. je u Belgiji prije nekoliko godina procesuiran zbog droge i u međuvremenu je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora. Protiveći se izručenju pred nadležnom sutkinjom istrage, navodno je ustvrdio da je preko svog odvjetnika u Belgiji zatražio odgodu izdržavanja te kazne zbog bolesti. No tamošnje su ga vlasti očito zbog visine osude stavile na popis bjegunaca. Zanimljivo je da policija nije pronašla Sinišu P. na prijavljenoj adresi, nego im je praktički sam došao u ruke.

Vjerojatno ne znajući da je i on na listi hrvatskih državljana koje traže zemlje članica EU, u četvrtak je osobno došao u zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u želji da preda kaznenu prijavu protiv određenih osoba. Tada je, pri identifikaciji podnositelja prijave, ustanovljeno da je protiv njega raspisan EUN pa je zadržan i potom uhićen. ( Ž. P.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 11:28