PIŠE NINO ĐULA

Da, Milanović i dalje ima dobre šanse dobiti još jedan mandat na Pantovčaku

Predsjednik je u svojoj molbi za posao istaknuo ‘ja sam najbolji!‘. Pa da vidimo onda, u čemu je to predsjednik dosad bio najbolji?

Iako im je vrlo aktivno pokušavao nauditi, predsjednik Milanović ustvari je učvrstio HDZ: ulazi li i to u fascikl s dokazima da se radi o najboljemu od najboljih?

 Ante Cizmic/Cropix

Nedostajalo je teatralnosti u usputnoj objavi predsjednika Republike Zorana Milanovića da će se potkraj godine još jednom natjecati za taj u teoriji važan državni posao. (U praksi je ova funkcija s vremenom gubila na značenju, a kroz posljednji petogodišnji ciklus svedena je uglavnom na poligon za mrzovolju, nihilizam i uvrede).

Kad je ranije ove godine bio zaključio da mu se to više ne da raditi nego da bi se vratio za premijera - u čemu se također okušao još prije, a da nije uvjerio puno više ljudi od samoga sebe da je u tome bio naročito uspješan - predsjednik je čak organizirao malu uličnu procesiju Marulićevim trgom koja je završila dramskim uprizorenjem nedaleko od Kazališne akademije. Bilo je tu lucidnosti i efekta.

No kao da se...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 23:24